ZMOS sa teší, že Trnava sa vracia do jeho radov

NETKY.SK • 1 Október 2012, 13:57 • 2 min
ZMOS sa teší, že Trnava sa vracia do jeho radov

ZMOS sa teší, že Trnava sa vracia do jeho radov - Zaujímavosti Po siedmich rokoch sa do členskej základne Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) vracia mesto Trnava. Pre nasledujúci kalendárny rok plánuje zaplatiť členský poplatok a začleniť sa do štrukt

slovakia

left justify in out

img

Po siedmich rokoch sa do členskej základne Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) vracia mesto Trnava. Pre nasledujúci kalendárny rok plánuje zaplatiť členský poplatok a začleniť sa do štruktúr organizácie. Samospráva Trnavy rozhodla, že to opäť má zmysel. 

Dôvodom pozastavenia členstva pre rok 2005 totiž bolo, že mesto nevidelo dostatočné presadzovanie záujmov väčších miest orgánmi ZMOS v legislatívnej oblasti. Teraz, po zakotvenom striedaní zástupcov miest a obcí na predsedníckom poste ZMOS, Trnava vidí väčší priestor na presadzovanie vlastných záujmov i mestských sídiel. „Je dôležité, aby samosprávy postupovali spoločne. Preto trnavskí poslanci návrh odobrili,“ povedal dnes pre TASR hovorca Trnavy Pavol Tomašovič.

Predseda ZMOS, primátor Nitry Jozef Dvonč rozhodnutie Trnavy víta. Povedal, že je to veľmi pozitívna informácia. „Najmä po tom, ako sa do našich radov pred krátkym časom vrátil Trenčín,“ uviedol pre TASR. Z krajských miest tak mimo združenia zostáva už iba Bratislava, ktorá má o tom znovu rokovať v októbri. Dvonč dodal, že o prinavrátenie Trnavy sa ZMOS dlhodobo usiloval, členstvo Trnavy bude užitočné aj v rámci komory miest pri ZMOSe a tiež sa počíta s využitím skúseností jej zástupcov v orgánoch.

Trnava aj po vystúpení zo ZMOSu zostala členom Združenia miest a obcí regiónu Jaslovské Bohunice, je zakladajúcim členom Únie miest Slovenska. Tiež je v Združení historických miest a obcí SR, združení Palárikovou cestou a v Centrope, ktoré presadzuje multilaterálnu spoluprácu stredoeurópskeho regiónu. Primátor Trnavy zastupuje mesto v združení primátorov krajských miest K8. Do všetkých zoskupení platí Trnava členský príspevok. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies