Zmenu adresy by mal invalidný dôchodca nahlásiť Sociálnej poisťovni

NETKY.SK • 14 August 2018, 09:19 • 2 min
Zmenu adresy by mal invalidný dôchodca nahlásiť Sociálnej poisťovni

BRATISLAVA - Ak invalidný dôchodca zmení adresu, na ktorej si preberá písomnosti, mal by novú adresu čo najskôr oznámiť Sociálnej poisťovni (SP).

slovakia

left justify in out

V opačnom prípade mu môže SP zastaviť výplatu invalidného dôchodku. Upozornil na to hovorca poisťovne Peter Višváder. "Môže sa to stať preto, že invalidný dôchodca si nepreberie zásielku zo Sociálnej poisťovne a ignoruje tak výzvu na kontrolnú lekársku prehliadku," vysvetlil Višváder. Doplnil, že invalidita je podmienená nepriaznivým zdravotným stavom. "Ak sa predpokladá zmena vo vývoji zdravotného stavu a zmena schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť, posudkový lekár nariadi kontrolnú lekársku prehliadku," opísal hovorca SP.

 

Termín kontrolnej lekárskej prehliadky oznámi lekár poberateľovi dôchodku na pojednávaní. Pred blížiacim sa termínom pojednávania potom pošle posudkový lekár poberateľovi dôchodku aj predvolanie na kontrolnú lekársku prehliadku. "Ak poberateľ invalidného dôchodku bezdôvodne opakovane nepríde v určený deň a hodinu na pojednávanie o posúdení invalidity, pobočka Sociálnej poisťovne to zdokumentuje a predloží ústrediu Sociálnej poisťovne na rozhodnutie o zastavení výplaty invalidného dôchodku," dodal Višváder. Výplatu invalidného dôchodku je podľa jeho slov možné uvoľniť až po absolvovaní kontrolnej lekárskej prehliadky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies