Rusko odovzdalo Ukrajine návrh dohody na ukončenie vojny!

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 16:05 • 2 min
Rusko odovzdalo Ukrajine návrh dohody na ukončenie vojny!

MOSKVA - Dokument nestanovuje lehotu, v rámci ktorej by mal Kyjev na ponuku reagovať. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov naznačil, že Moskva je nespokojná s doterajším tempom rokovaní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rusko odovzdalo Ukrajine písomný návrh dohody s podmienkami na ukončenie vojny. V stredu to oznámil Dmitrij Peskov, informuje TASR na základe správy agentúry DPA. 

 

„Ukrajinskej strane sme odovzdali náš návrh, ktorý je formulovaný jasne a podrobne,“ povedal Peskov bez uvedenia podrobností o obsahu. Loptička je teraz na ukrajinskej strane kurtu,“ dodal hovorca Kremľa.

 

img

 

Hovorkyňa ruského rezortu diplomacie Marija Zacharovová nedávno uviedla, že Rusko už ukrajinským vyjednávačom nedôveruje, pretože neustále menia svoje postoje a nedržia sa dohôd.

 

Prečítajte si tiež: Aktuálne Ukrajina: Pripravuje sa embargo na dovoz ruskej ropy. Google Mapy (ne)zverejnili snímky ruských zariadení

 

Mierové rokovania medzi Moskvou a Kyjevom sa začali štyri dni po tom, ako Rusko 24. februára spustilo vojenskú inváziu na Ukrajinu.

 

img

 

Požiadavky Kremľa pri rokovaniach doposiaľ zahŕňali neutralitu Ukrajiny, nezávislosť dvoch samozvaných republík na východe Ukrajiny – Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky – a uznanie Krymu ako súčasti Ruskej federácie. Kyjev však odmieta vzdať sa častí svojho územia.

 

Možno vás zaujme: Moskva sa vyhráža prezidentke Moldavska, ktoré zakázalo proruské vojnové symboly

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies