Kollár sa otočil chrbtom Igorovi Matovičovi. Koaliční partneri nezdieľajú jeho "vášeň" pre testovanie

NETKY.SK • 29 Január 2021, 13:45 • 2 min
Kollár sa otočil chrbtom Igorovi Matovičovi. Koaliční partneri nezdieľajú jeho "vášeň" pre testovanie

BRATISLAVA – Predseda NR SR Boris Kollár sa pridal na stranu koaličných partnerov zo strany SaS a Za ľudí, ktorí už nepodporia ďalšie kolá celoplošného testovania.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to v relácii rádia Expres – Braňo Závodský naživo. V úvode rozhovoru sa predseda parlamentu Boris Kollár vyjadril aj k okolnostiam veľmi vážnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo koncom októbra minulého roka počas zákazu vychádza.

 

Vraj neporušil žiadne nariadenia

Keďže sa vo vládnej limuzíne viezla aj bývalá finalistka Miss Universe SR Miroslava Fabušová, Kollár sa ocitol pod paľbou kritikybol obviňovaný z papalášizmu, pretože nedodržal vládou schválené nariadenia.

 

Ako už viackrát vysvetlil, kamarátka ho poprosila, aby ju odviezol do neďalekej lekárne, keď na križovatke v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice do nich narazilo oproti idúce vozidlo

 

img

 

Prečítajte si tiež: Boris Kollár podstúpi po dopravnej nehode operáciu. Bývalá Miss Universe tají, čo robila s predsedom parlamentu vo vládnej limuzíne

 

Kollár v relácii povedal, že neporušil žiadne nariadenia. Dodal, že aj napriek tomu, že vládnou limuzínou môže odviezť kohokoľvek, už tak nikdy neurobí.

 

Žiadna sestra neprišla o prácu ani odmeny

Opäť zopakoval, že žiadna zdravotná sestra nebola prepustená a nedošlo ani ku kráteniu ich odmien.

 

Ako však priznal, jednu vec by dnes urobil inak. Nezvolal by koaličnú radu na jeho nemocničnej izbe, čo sa mu tiež do značnej miery vyčítalo, pretože v tom čase boli pre vážnu epidemiologickú situáciu zakázané všetky návštevy v nemocniciach.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Porušil Boris Kollár pravidlá počas zákazu vychádzania? Po zotavení bude mať čo vysvetľovať

 

„Za toto sa chcem ospravedlniť. Mali sme ísť o poschodie vyššie, kde je veľká zasadačka," skonštatoval Kollár. 

 

Viac sa dočítate tu: Vláda porušila epidemiologické pravidlá! Zrealizovali si koaličnú radu u Kollára v nemocničnom krídle. Mikas zdvíha varovný prst

 

Celoplošné testovanie už nepodporí

Kollára privítal nápad skríningového testovania, ktoré sa rozdelilo do deviatich dní. Výsledky identifikovali nové ohniská nákazy, pričom sa zistilo, aká je na Slovensku epidemiologická situácia.

 

„Myslím si, že je to správny postup,“ povedal Kollár s tým, že teraz je načase sa riadiť názormi odborníkov.

 

Dodal, že hnutie Sme rodina sa v otázke ďalšieho celoplošného testovania pridáva na stranu SaS a Za ľudí, ktoré sa vyjadrili, že túto myšlienku už viackrát nepodporia.

 

Súvisiaci článok: Boris Kollár neodvolá Štefana Holého z funkcie podpredsedu vlády

 

Predseda parlamentu je za to, aby na Slovensku od pondelka 8. februára fungoval covid automat, na ktorom sa vláda dohodla.

 

Zároveň odmieta akékoľvek sprísňovanie či zmeny v tomto predstavenom pláne, tak ako avizoval minister zdravotníctva Marek Krajčí.

 

img


„Nepodporím nič iné a ak bude chcieť niekto niečo meniť, tak sa voči tomu v hnutí postavíme. Ľudia už toho majú plné zuby, keďže každý deň dostávajú nové informácie,” odôvodnil šéf zákonodarného orgánu.

 

Doplnil, že ľudia teraz vedia podľa čoho sa môžu orientovať a čo sa bude otvárať od 8. februára. „Neexistuje, aby sme z ľudí robili bláznov. Ľudia musia dopredu vedieť, čo ich čaká,“ uzavrel Kollár.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies