V centre Turína horí obytná budova. Úrady evakuovali približne 100 ľudí

NETKY.SK • 3 September 2021, 19:46 • 2 min
V centre Turína horí obytná budova. Úrady evakuovali približne 100 ľudí

TURÍN - Pravdepodobne zvárači spôsobili v centre mesta Turín požiar, ktorý sa nedarí uhasiť. Evakuovať museli vyše 100 ľudí.

slovakia

left justify in out

V centre talianskeho mesta Turín vypukol v piatok požiar v jednej z obytných budov. Úrady museli z okolitých budov evakuovať približne 100 ľudí, informovala agentúra Reuters.

 

Požiar vypukol na povale obytnej budovy v centre mesta neďaleko hlavnej železničnej stanice a čoskoro sa rozšíril aj na susediace budovy. Na mieste zasahujú desiatky hasičov, ktorým sa ani po niekoľkých hodinách nepodarilo dostať plamene pod kontrolu.

 

 

"Situácia je kritická... snažíme sa vytvoriť bariéru medzi budovami, ale je to zložité, nedokážeme sa dostať tak vysoko," uviedol miestny hasič Agatino Carrolo.

 

Pri požiari sa doposiaľ zranilo päť ľudí, avšak ich zranenia nie sú život ohrozujúce. Podľa polície požiar zrejme spôsobili zvárači, ktorí v blízkosti miesta pracovali.

 

Iskry zrejme spôsobili požiar, ktorý teraz zahalil oblohu mesta čiernym dymom, píše Reuters. K požiaru v Turíne prichádza iba týždeň po tom, ako obytná budova horela aj v centre talianskeho Milána.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies