Zbytočným úmrtiam a nehodám na cestách možno predísť dodržiavaním predpisov

NETKY.SK • 21 November 2022, 08:37 • 2 min
Zbytočným úmrtiam a nehodám na cestách možno predísť dodržiavaním predpisov

BRATISLAVA - Dopravným nehodám a zbytočným úmrtiam na cestách možno predísť dodržiavaním predpisov. Upozorňuje na to Ministerstvo vnútra (MV) SR pri príležitosti Svetového dňa pamiatky obetí.

slovakia

left justify in out

Zároveň pripomína základné pravidlá cestnej premávky. "Dopravné nehody si od začiatku roka vyžiadali na našich cestách 207 obetí, ďalších 756 ľudí sa zranilo ťažko. To sú smutné štatistiky, zvlášť, keď vieme, že zbytočným úmrtiam a nehodám môžeme predchádzať dodržiavaním predpisov," skonštatovalo ministerstvo. Rezort zdôrazňuje, že alkohol za volant nepatrí a cesta nie je pretekárska dráha. Vodiči by nemali zabúdať, že na ceste nie sú sami a že na vozovke sa môže nachádzať voda, blato, sneh i lístie. Rezort apeluje, aby ľudia za volantom sledovali premávku, nie správy v mobile. Tiež, aby sa "nelepili" na autá pred sebou. Pripomína aj to, že bezpečnostný pás, svetlá a smerovky nie sú na ozdobu a že na križovatke nemá prednosť najväčšie auto. "Spomeň si, čo znamená červená a zelená a ak si unavený, nejazdi," doplnilo ministerstvo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies