Proti Česku nastúpili aj posily zo zámoria, Slovákom to opät škrípalo v koncovke

NETKY.SK • 26 Apríl 2019, 20:28 • 2 min
Proti Česku nastúpili aj posily zo zámoria, Slovákom to opät škrípalo v koncovke

TRENČÍN - Vo vypredanej hokejovej aréne v Trenčíne sa po prvý raz predstavili v slovenskom tíme aj posily zo zámoria. Slovenskí hokejisti však napokon prehrali v prípravnom dueli s Českou republikou dvojgólovým rozdielom. Triumf českého mužstva režíroval najlepší hráč na ľade a autor dvoch gólov Filip Chytil.

slovakia

left justify in out

Česi mali v Trenčíne vynikajúci vstup do stretnutia hraného v rámci seriálu Euro Hockey Challenge a ešte pred koncom úvodnej minúty sa ujali vedenia, keď Filip Chytil zblízka pohotovo dorazil puk do siete. Odpoveď domáceho tímu prišla naopak v závere prvého dejstva, v páde sa presadil útočník Arizony Coyotes Richard Pánik.

 

V zostávajúcom priebehu duelu trafili "do čierneho" už iba hostia - v 24. min druhýkrát skóroval Chytil a definitívnu podobu dal výsledku Dominik Kubalík nechytateľnou presilovkovou strelou v záverečnej tretine.

 

 

 


Euro Hockey Challenge - Trenčín - piatok:

Slovensko - Česko 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Góly: 20. Pánik (L. Nagy) - 1. Chytil (Červený, Tomášek), 24. Chytil (Tomášek, Červený), 54. D. Kubalík (Kundrátek, Řepík)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc st, Snášel - Tvrdoň, D. Konc ml., 6205 divákov

Zostavy:
Slovensko: J. Hudáček - Štajnoch, Sekera, Jaroš, Fehérváry, Marek Ďaloga, Koch, M. Grman, M. Rosandič - Pánik, L. Nagy, Tatar - Lantoši, M. Sukeľ, Studenič - Puliš, Kytnár, Liška - Buček, Zigo, M. Lunter
Česko: Jakub Kovář - Jeřábek, Polášek, Pavlík, Jordán, Kundrátek, Krejčík, Sklenička, Moravčík - Sekáč, Fořt, Zaťovič - Tomášek, Chytil, Červený - H. Zohorna, R. Zohorna, T. Zohorna - Řepík, Hanzl, D. Kubalík - L. Rousek


 

 

Hlasy po zápase: 

 

Craig Ramsay (tréner SR): "Sme sklamaní, že sme nedokázali streliť viac gólov, hoci sme si vytvorili niekoľko príležitostí. V našej hre však bolo veľa dobrých vecí. V oslabeniach sme dobre bránili, aj keď sme z neho inkasovali tretí gól. Odohrali sme dobrý zápas, bolo tam niekoľko detailov, ktoré musíme zlepšiť. Pozrieme sa na video, nikdy nerobím rozhodnutia tesne po zápase, pretože som ešte plný emócií. Musíme byť lepší v hre s pukom a zlepšiť sa pred našou i súperovou bránkou."

Andrej Sekera (obranca a kapitán SR): "Počíta sa výsledok. Hrali sme celkom dobre, ale nedali sme góly. Musíme popracovať na presilovkách, v hre piatich proti piatim to bolo dobré. Česi hrajú taký defenzívny hokej, keď sú vo vedení. Skúšali sme to pretlačiť cez tých piatich českých hráčov, niekedy to ide a niekedy nie. Určite je dobré hrať proti takým súperom. Aspoň uvidíme, na čom sme. Máme ešte dva týždne, aby sme sa dali dokopy."

Tomáš Tatar (útočník SR): "Boli sme aktívni a mali sme veľa šancí. Bol to vyrovnaný hokej, no bohužiaľ, hrá sa na góly a prehrali sme 1:3. Za stavu 1:2 sme mali dve presilovky, ktoré sme nevyužili. Česi boli šikovnejší ako my a preto vyhrali. Niekto tie chyby spraviť musí a spravili sme ich my. Súper si nevytvoril nejaké veľké šance. Hral zozadu, držal si červenú čiaru, nechcel nás za ňu pustiť... V našej hre bolo zopár vecí, ktoré by sme mali zlepšiť."
 

 

Druhý zápas proti Česku je na programe zajtra v Nitre, v máji si Slovensko zmeria sily v Poprade s tímom Veľkej Británie (4. 5.) a generálkou pred MS pre nich bude súboj s Nórskom v Michalovciach (7. 5.). V doterajších šiestich vystúpeniach v záverečnej príprave pred MS dosiahli dve víťazstvá a štyrikrát súperom podľahli.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona