Zmena formátu operácie zmenila oblasť Donbasu na medzinárodnú strelnicu

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 19:11 • 2 min
Zmena formátu operácie zmenila oblasť Donbasu na medzinárodnú strelnicu

DONECK - Takzvaná protiteroristická operácia na Donbase je ukončená, teraz je tam vojenská operácia Spojených síl. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Donecká a Luhanská ľudová republika obviňujú Ozbrojené sily Ukrajiny v útokoch na civilné objekty a z dovážania ťažkej techniky k rozdeľovacej línii.
   

Zvyčajne ostreľovanie začínalo po 22:00 hodine, keď pozorovatelia OBSE odchádzali do hotelov. Nový formát vojenskej operácie zmenil rozvrh. Teraz, ak sa im chce, môžu začať streľbu aj skôr. Najprv z guľometov, potom idú importované míny a vraj všetko čo príde pod ruku.
   

"Toto nie je vojna, je to medzinárodná strelnica s nehybnými cieľmi, cez zuby hovoria "nehybné ciele" s rozpoznávacím odznakom Doneckej ľudovej republiky. Proti nám sú zahraniční ostreľovači. Nedávno sa objavili americké  "Javeliny". My sme dostali rozkaz nezačínat streľbu - vraj prímerie je v plnom prúde," informuje NTV.ru.

   

NATO teraz už nie len dáva pokyny ukrajinským vojakom - NATO. Teraz strieľa na mestá a ľudí. Šesť dní pred zmenou formátu operácie na Donbase, prieskumná skupina Doneckej ľudovej republiky zaznamenala útok na mesto Jasinovatoe. Podľa údajov prieskumnej skupiny riadili útok inštruktori z NATO. O deň neskôr, pod ohňom bol Dokuchaevsk. Zaútočila 93 brigáda ukrajinskej armády, ku ktorej nedávno prišli inštruktori z Kanady, Nórska a Dánska .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies