Prezidentka poďakovala dobrovoľníkom za ich pomoc v kritických okamihoch

NETKY.SK • 5 Apríl 2022, 16:49 • 2 min
Prezidentka poďakovala dobrovoľníkom za ich pomoc v kritických okamihoch

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová poďakovala dobrovoľníkom za ich pomoc v boji proti pandémii nového koronavírusu i za nasadenie v prvej línii na slovensko-ukrajinskej hranici v uplynulých týždňoch. Urobila tak počas prijatia nominovaných dobrovoľníkov v rámci podujatia Dobrovoľník roka.

slovakia

left justify in out

„Je nesmiernym povzbudením vidieť, koľko ľudí je v kritických okamihoch ochotných pomáhať, obetovať voľný čas, pohodlie, množstvo energie a síl, pretože to niekto iný potrebuje," uviedla Čaputová. Prezidentka tiež poďakovala dobrovoľníkom za to, že sú dobrým príkladom pre spoločnosť. Verejnosť zas vyzvala, aby nasledovala príklad dobrovoľníkov.

 

obrazok

 

„Schopnosť konať dobro patrí k základnej výbave človeka, všetci túto schopnosť máme. O tom, do akej miery ju aj rozvinieme, často rozhoduje naša osobná skúsenosť, ale aj sila inšpirujúceho príkladu," povedala Čaputová. Ako dodala, úcta a vďaka patrí nielen nominovaným, ale všetkým ľuďom, ktorí pomáhajú a neraz ostávajú v anonymite.

 

Prezidentka prijala dobrovoľníkov v súvislosti s odovzdávaním ocenenia Dobrovoľník roka 2021. Na ocenenie bolo v rámci Slovenska nominovaných 315 dobrovoľníkov a projektov, slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční v utorok o 18.00 h.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona