Zlegalizuje Malajzia Bitcoin?

NETKY.SK • 22 September 2017, 20:00 • 2 min
Zlegalizuje Malajzia Bitcoin?

KUALA LUMPUR – V dôsledku nedávnych obmedzeniach kryptomien čínskou vládou sa iné krajiny začínajú čoraz viac otvárať Bitcoinu a Ďalším digitálnym menám.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nedávne vyhlásenie guvernéra malajzijskej Bank Negara na Globálnom sympóziu o rozvojových finančných inštitúciách naznačuje, že Malajzia môže byť ďalšou krajinou, ktorá otvorí svoje brány Bitcoinu.


Guvernér Tan Sri Muhammad Ibrahim sa zaoberal viacerými finančnými sektormi, ale jasne uviedol, že banka Negara pracuje na smerniciach pre kryptomeny. 

"Dúfame, že do konca roka sa nám podarí dokončiť smernice pre kryptomeny, najmä tých, ktoré sa týkajú boja proti praniu špinavých peňazí a financovania terorizmu. Chceme zabezpečiť jasné pravidlá pre tých, ktorý sa chcú podieľať na tomto sektore," povedal guvernér Tan Sri Muhammad Ibrahim.

 

img

Guvernér banky Negara Tan Sri Muhammad Ibrahim

 

Hoci to nie je priame vyhlásenie, naznačuje však , že vláda chce legalizovať Bitcoin ako menu. Po dokončení tohto procesu by krajina mala svojim občanom umožniť legálne obchodovanie na trhu s kryptomenami.

Malajzia bola považovaná za vynikajúce miesto pre Bitcoin a iné kryptomeny. Ich legalizácia by vytvorila množstvo nových investičných príležitostí, ktoré by krajine priniesli značné objemy peňazí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies