Zlatý čínsky pár chystá svadbu na spôsob ľadovej revue

NETKY.SK • 22 Júl 2010, 11:52 • 2 min
Zlatý čínsky pár chystá svadbu na spôsob ľadovej revue

Zlatý čínsky pár chystá svadbu na spôsob ľadovej revue

slovakia

left justify in out

img

Historicky prví čínski olympijskí víťazi v krasokorčuľovaní Šen Süe a Čao Chung-po plánujú dlho odkladanú svadobnú slávnosť spojiť s hviezdnou krasokorčuliarskou exhibíciou.
      Pár sa rozhodol vrátiť k športovej kariére a na februárovej zimnej olympiáde vo Vancouvri získal v súťaži športových dvojíc zlatú medailu, ktorou ukončil 46-ročnú dominanciu sovietskych, resp. ruských reprezentantov.
      Čao požiadal Šen o ruku už v roku 2007 po zisku titulu majstrov sveta a hoci oficiálne sú už svoji a vlastnia štátom vydanú sobášnu licenciu, čínska tradícia žiada, aby manželia aj slávnosťou spečatili svoj zväzok. "Chceli by sme skombinovať našu svadbu s jedným špičkovým gala predstavením na ľade a vyjadriť tak vďaku všetkým našim priateľom a fanúšikom," vyhlásil Čao, ktorý zároveň priznal, že za trojročné meškanie slávnosti nesie zodpovednosť on. Manželia prezradili, že na predstavení pod názvom "Umenie na ľade" by mali účinkovať aj ďalšie veľké mená svetového krasokorčuľovania - ruskí olympijskí víťazi Jevgenij Pľuščenko a Alexej Jagudin, bývalý švajčiarsky majster sveta Stephane Lambiel, ďalej Američan Johnny Weir, či Japonka Mao Asadová.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies