Zlatého leva v Benátkach získala Desde allá

NETKY.SK • 13 September 2015, 09:53 • 2 min
Zlatého leva v Benátkach získala Desde allá

BRATISLAVA - Zlatého leva pre najlepší film získala na 72. ročníku medzinárodného filmového festivalu v Benátkach venezuelská dráma Desde allá v réžii Lorenza Vigasa. Rozhodla o tom porota, ktorej predsedal mexický filmár Alfonso Cuarón. Víťaznú snímku vybrali spomedzi 21 titulov v hlavnej súťaži podujatia, ktoré sa konalo od 2. do 12. septembra.

slovakia

left justify in out

Strieborného leva za réžiu udelili Argentínčanovi Pablovi Traperovi za film El Clan a veľkú cenu poroty získali americkí tvorcovia Charlie Kaufman a Duke Johnson s animovaným filmom Anomalisa. Medzi scenáristami ocenili francúzskeho filmára Christiana Vincenta za jeho autorský film L'hermine. Špeciálnu cenu poroty udelili dráme Abluka tureckého režiséra a scenáristu Emina Alpera.


Coppa Volpi pre najlepšieho herca si vyslúžil Francúz Fabrice Luchini vďaka snímke L'hermine a trofej pre najlepšiu herečku udelili Talianke Valerii Golino za účinkovanie v dráme Per Amor Vostro. Cenu Marcella Mastroianniho pre najlepšieho mladého herca si vyslúžil Ghančan Abraham Attah za vojnovú drámu Beasts of No Nation v réžii Caryho Fukunagu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies