Zimný letový poriadok ponúkne cestujúcim z Bratislavy 26 pravidelných liniek, platiť začne od nedele 29. októbra

NETKY.SK • 23 Október 2017, 15:05 • 2 min
Zimný letový poriadok ponúkne cestujúcim z Bratislavy 26 pravidelných liniek, platiť začne od nedele 29. októbra

BRATISLAVA - Cestujúci budú mať z Bratislavy počas jesene a zimy k dispozícii spolu 26 pravidelných liniek do 18 krajín. Ponúka ich zimný letový poriadok Letiska Milana R. Štefánika, ktorý začne platiť od nedele 29. októbra.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s minuloročným zimným letovým poriadkom, keď mohli cestujúci využiť 23 pravidelných liniek, ponúka tohtoročný zimný letový poriadok podľa hovorkyne letiska Veroniky Ševčíkovej o tri linky viac. "Je to zároveň najvyšší a rekordný počet pravidelných liniek z Bratislavy počas zimy za posledných deväť rokov," doplnila.

 

Novinkou zimného letového poriadku je podľa jej slov nová linka do Bologne v Taliansku, ktorú spúšťa letecká spoločnosť Ryanair od 29. októbra 2017 s frekvenciou dvakrát týždenne.

 

Zároveň sa podľa jej slov do zimnej ponuky letov Ryanairu vracia aj minuloročná novinka, teda priame lety do Izraela, do Eilatu-Ovda. "Počas dvojtýždňovej uzávierky letiska Ovda v novembri budú lety presmerované do Tel Avivu," upozornila hovorkyňa.

 

Pribudli podľa jej slov aj lety spoločnosti Wizz Air do Varšavy a Sofie, ktoré otvoril dopravca koncom júna tohto roku. "Už druhý rok zároveň egyptská spoločnosť Air Cairo prevádzkuje aj pravidelné charterové lety do Hurghady," uviedla. Počas tejto zimy navyše k pravidelným týždenným letom do Hurghady pridáva aj raz týždenne letecké linky do Marsa Alam v Egypte.

 

"Na jar budú spustené nové linky Ryanairu z Bratislavy na Maltu, do Burgasu, Solúna a na Pafos na Cypre," vymenoval generálny riaditeľ letiska Jozef Pojedinec. Zmeny vo svojej ponuke letov avizuje podľa jeho slov aj Wizz Air. "Podľa požiadaviek trhu budeme linku do Tuzly v Bosne a Hercegovine prevádzkovať len počas letnej sezóny. Linka do Klužu-Napoca bude od 6. novembra prerušená," uviedla komunikačná manažérka spoločnosti Wizz Air Sorina Maria Ratz.

 

Voľnú kapacitu pridelí spoločnosť podľa jej slov v najbližšom období na nové linky, keďže stále vyhľadáva nové možnosti, ktoré by mohli cestujúcich osloviť.

 

Počas zimného letového poriadku tak bude pravidelné letecké spojenia z bratislavského letiska a späť zabezpečovať šesť leteckých spoločností – Ryanair, Wizz Air, České aerolínie, Air Cairo, Pobeda a flydubai.

 

Letový poriadok sa v letectve mení dvakrát ročne, so zmenou času. Zimný letový poriadok tak bude platiť od 29. októbra 2017 do ďalšej zmeny času, teda do 24. marca 2018.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies