Žiarivý úsmev bez pomoci odborníka

NETKY.SK • 11 August 2015, 11:00 • 2 min
Žiarivý úsmev bez pomoci odborníka

BRATISLAVA – Nie každý má také šťastie, že mu príroda nadelila krásne biele zuby. Potom sa ľudia zverujú do rúk stomatológa. A povedzme si, že taký žiarivý úsmev aj niečo stojí. Ale prečo míňať veľké množstvo peňazí, keď si môžete dopomôcť k bielejšiemu úsmevu aj doma? Vyskúšajte nasledujúce tipy a budete prekvapený ako to funguje.

slovakia

left justify in out

Nielen celebrity sa môžu chváliť radmi dokonale vybielených zubov. Určite aj vy chcete mať belostný úsmev, ktorým očaríte nového kolegu alebo šéfa v práci. A pritom stačí iba pár trikov, ktoré vás na rozdiel od profesionálneho bielenia v zubnej ordinácii nebudú stáť vôbec nič. Než sa definitívne rozhodnete zaplatiť si u svojho zubára bielenie, vyskúšajte ich. Možno zistíte, že jeho pomoc nakoniec vôbec nebudete potrebovať.

 

Soľ, sóda a mätový olej

Chcete poznať jednoduchý recept na prírodné bielenie zubov? Zmiešajte polovicu kávovej lyžičky jedlej sódy, polovicu lyžičky kuchynskej soli a kvapku mätového esenciálneho oleja. Vzniknutú zmes naneste na zubnú kefku. Jedlá sóda leští zubný povrch, soľ s vodou a olejom zosvetľuje škvrny. Avšak pozor, ide o pomerne agresívny prostriedok, ktorý by ste nemali používať častejšie ako raz týždenne a po ňom si poriadne vypláchnuť ústa. Samozrejme to ale neznamená, že na čistenie zubov klasickou zubnou pastou zanevriete. Naopak, venujte mu zvýšenú pozornosť.

 

Skúste jablká a jahody

Bieliace účinky na zubnú sklovinu majú aj niektoré druhy ovocia. Výborne je v tomto smere jablko. Ak si dáte denne jedno jablko, verte nám, že pôsobí ako prirodzená očista zubnej skloviny. Môže za to kyselina jablčná, ktorú okrem jabĺk obsahujú napríklad aj jahody.

Podobne pôsobí aj čistenie kefkou namočenou v šťave z granátového jablka. Po vyčistení zubov jablkami, jahodami, alebo šťavou z granátového jablka si vždy vypláchnite ústa vodou a následne zuby vyčistite zubnou pastou, ktorú bežne používate.

 

Nezahadzujte šupky z banánov, pomarančov a citrónov

Banánová šupka, citrónová a pomarančová kôra - zvyčajne odpad, ktorý letí rovno do koša. Pritom s vašim chrupom dokážu hotové zázraky. Vyčistite si zuby vnútornou bielou stranou banánovej šupky alebo citrónovej či pomarančovej kôry. Po použití kôry citrusov si opäť nezabudnite ústa vypláchnuť, pretože kyseliny sú značne agresívne a môžu poškodzovať zubnú sklovinu. Proces opakujte každý deň po dobu dvoch týždňov, čoskoro uvidíte rozdiel.

 

Jablčný ocot je profesionál

Zbožňujte kávu, na ktorej by ste si bez cigaretky vôbec nepochutili? Nenadávajte, že vám oboje ničí zuby a zožeňte si fľaštičku jablčného octu. Vyleštite si s ním zuby a opäť nezabudnite na dokonalý výplach úst, aby došlo k úplnému odstráneniu kyselín. Následne siahnite po zubnej paste bez fluoridu. Jablčný ocot vám podľa odborníkov vyčistí chrup takmer rovnako dokonale ako profesionálne bielenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies