Žiar nad Hronom sa stáva moderným mestom, mestský rozhlas nahradia esemesky

NETKY.SK • 19 Január 2018, 11:46 • 2 min
Žiar nad Hronom sa stáva moderným mestom, mestský rozhlas nahradia esemesky

ŽIAR NAD HRONOM - Žiarska radnica v týchto dňoch prichádza s novou službou pre svojich obyvateľov.

slovakia

left justify in out

O dianí v meste budú informovaní prostredníctvom SMS kanálu. Ako informuje na internetovej stránke Žiaru nad Hronom vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž, mestský rozhlas končí k 31. marcu tohto roka.

 

„Mestský rozhlas je v zlom technickom stave a museli by sme na ňom urobiť kompletnú rekonštrukciu. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli, že ho prestaneme prevádzkovať,“ uviedol Baláž.

SMS kanál postupne nahradí vysielanie mestského rozhlasu a obsahovať bude základné informácie a oznamy z mesta. Obyvatelia sa už teraz môžu registrovať do systému prostredníctvom webovej stránky mesta www.ziar.sk, kde v dotazníku vyplnia osobné údaje.

 

„V priebehu januára túto službu rozbehneme a zatiaľ bude paralelne fungovať aj s mestským rozhlasom. Správy budú obyvatelia dostávať podľa potreby. Nebudeme ich zahlcovať správami takou frekvenciou, ako to bolo v mestskom rozhlase,“ priblížil Baláž systém fungovania novej služby. Pri registrácii si občania môžu vybrať oblasť, ktorá ich najviac zaujíma, napríklad kultúrno-spoločenská, šport či odstávky energií.

Zatiaľ čo SMS kanál bude slúžiť na zasielanie základných informácií, na obsiahlejšie správy využíva mesto už niekoľko rokov zasielanie noviniek, takzvaný Mestský rozhlas online. Dnes je do tohto systému prihlásených približne 500 odberateľov.

 

„Občania dostávajú zoznam noviniek do svojej e-mailovej schránky raz týždenne. Rovnako ako pri SMS službe, aj na jeho odber sa môžete prihlásiť prostredníctvom webovej stránky mesta,“ dodal na záver Baláž s tým, že táto služba v budúcnosti určite získa väčší význam, keď mestský rozhlas prestane úplne fungovať.

O dianí v meste sa Žiarčania môžu dozvedieť aj prostredníctvom ďalších komunikačných kanálov, ktoré samospráva využíva. Ak má občan prístup na internet, môže chodiť na mestskú webovú stránku či na mestský facebook. Kto nevyužíva tieto kanály, dostáva do svojich schránok pravidelne Mestské noviny, v meste funguje aj plagátový systém a v určitých častiach je dostupná aj žiarska televízia ATV.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies