Hackeri zastavili tlač stovky novinových titulov

NETKY.SK • 30 December 2021, 07:31 • 2 min
Hackeri zastavili tlač stovky novinových titulov

OSLO – Druhá najväčšia mediálna skupina v Nórsku Amedia sa v noci na utorok stala obeťou rozsiahleho hackerského útoku, ktorý nateraz zastavil vydávanie niektorých tlačených titulov. Amedia v stredu oznámila, že za obnovenie prístupu k serverom hackeri žiadajú výkupné, informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

„Išlo o klasický útok pomocou ransomvéru. Útočník prenikol do niektorých častí našich serverov, zašifroval údaje a zanechal odkaz,“ povedal riaditeľ technického úseku spoločnosti Pal Nedregotten. Dodal, že Amedia nehodlá zaplatiť výkupné, avšak opätovné sprevádzkovanie serverov si vyžiada „veľa práce a času“.

 

img

 

V dôsledku útoku nevyšli v stredu tlačené vydania viacerých miestnych novín, ich internetové verzie však fungujú. Amedia uviedla, že vo štvrtok by mohli vyjsť približne dve desiatky novín z celkovo 100, ktoré vlastní. Amedia vlastní tlačiarne aj v Rusku, ich prevádzku však útok údajne neovplyvnil.

 

Možno vás zaujme: Úrad chce zvýšiť povedomie o ochrane whistleblowerov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies