Taliban dovolí 200 Američanom a občanom ďalších krajín opustiť Afganistan

NETKY.SK • 9 September 2021, 10:36 • 2 min
Taliban dovolí 200 Američanom a občanom ďalších krajín opustiť Afganistan

WASHINGTON - Osobitný vyslanec USA pre zmierenie v Afganistane Zalmay Khalilzad podľa agentúry Reuters presvedčil Taliban rozhovormi, aby umožnil odchod niektorých civilistov. Lietadlá majú vzlietnuť vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Hnutie Taliban súhlasilo s tým, že umožní 200 Američanom a občanom tretích krajín, ktorí zostali v Afganistane aj po skončení evakuačnej operácie USA odletieť z kábulského letiska charterovými letmi. Vo štvrtok o tom informovala tlačová agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na niekoľko zdrojov.

 

Súvisiaci článok: Taliban zakázal organizovanie protestov. Hrozí tvrdými trestami!

 

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v stredu vyhlásil, že Taliban nedovolil lietadlám opustiť krajinu, a dodal, že Washington pracuje na vyriešení tejto záležitosti. Medzitým hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová v stredu poznamenala, že Washington z bezpečnostných dôvodov nedovolí charterovým letom s nepreverenými pasažiermi z Afganistanu pristáť na amerických vojenských základniach.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies