Polície vo Vranove nad Topľou sa podarilo objasniť prípad internetového podvodu

NETKY.SK • 11 Január 2024, 13:41 • 2 min
Polície vo Vranove nad Topľou sa podarilo objasniť prípad internetového podvodu

VRANOV NAD TOPĽOU - Vranovská polícia objasnila internetový podvod, kde 20-ročný muž utrpel škodu 565,- Eur pri nákupe mobilného telefónu. Predávajúci (30) bol obvinený z podvodu, a teraz je stíhaný na slobode.

slovakia

left justify in out

Polícia vo Vranove nad Topľou objasnila prípad trestného činu podvodu, ku ktorému došlo na jednom z internetových portálov. Poškodeným bol 20 ročný Vranovčan, ktorý  reagoval na zverejnený inzerát  30 ročného muža, ten  ponúkal na predaj mobilný telefón za 380,-Eur. Po vzájomnej komunikácii sa dohodli a preto  kupujúci zaslal  30,- Eur ako zálohu za rezerváciu, potom 175,- Eur ako polovicu z ceny,  neskôr zaslal aj 10,- Eur ako poštovné a nakoniec odoslal predávajúcemu aj ďalších 175,- Eur ako doplatok k celkovej cene telefónu. 

 

Vranovčan   pri prevzatí balíka na pošte,  v ktorom mal byť predmetný mobilný telefón,  musel ešte zaplatiť ďalších 175,- Eur.  Po otvorení zásielky zistil, že mu bol dodaný  iný mobil a to v hodnote 79,- Eur,  vec okamžite oznámil na políciu.  Vyšetrovaním  bolo  preukázané, že predávajúcim bol  30 ročný muž  z obce Štítnik.  Oklamanému  Vranovčanovi  vznikla škoda vo výške  565,- Eur. Predávajúci bol obvinený z trestného činu podvodu, stíhaný je na slobode.

 

Opatrnosti a obozretnosti pri internetovom obchodovaní  nie je nikdy dosť. Buďme ostražitejší,  vynaliezavosť  podvodníkov nemá hraníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ v Prešove, Foto: TASR / AP (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies