Ženu z Trebišova obvinili zo skrátenia dane a poistného, hrozí jej až 12 rokov

NETKY.SK • 4 Január 2016, 14:45 • 2 min
Ženu z Trebišova obvinili zo skrátenia dane a poistného, hrozí jej až 12 rokov

TREBIŠOV - Zo zločinu skrátenia dane a poistného obvinili policajti 39-ročnú ženu z Trebišova. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, ďalší traja ľudia, 50-ročná žena z okresu Žilina, 46-ročný muž z Košíc a 31-ročný muž z okresu Turčianske Teplice čelia obvineniu zo zločinu skrátenia dane a poistného formou pomoci.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne obvinená Trebišovčanka ako štatutárny zástupca jednej z košických spoločností si v daňových priznaniach za zdaňovacie obdobie február 2011 až december 2011 neoprávnene odpočítala daň z faktúr za nákup tovarov, skladovanie tovarov, manipuláciu s tovarom a sprostredkovanie obchodu od piatich dodávateľov.

 

"Takýmto konaním znížila výšku pre výpočet základu DPH a štátnemu rozpočtu Slovenskej republiky spôsobila škodu vo výške viac ako 471-tisíc eur," pripomína Mésarová s tým, že znížiť výšku pre výpočet základu dane z pridanej hodnoty vo výške viac ako 377-tisíc eur pomohla obvinenej Trebišovčanke 50-ročná zo Žilinského okresu.

 

"Pre firmu obvinenej ženy z Trebišova v uvedenom období vystavila a poskytla príslušné faktúry aj napriek tomu, že k dodaniu zdaniteľných plnení uvedených v týchto faktúrach nedošlo," doplnila. Ďalší dvaja ľudia, Košičan a muž z okresu Turčianske Teplice ako štatutárni zástupcovia dvoch ďalších firiem vystavili a poskytli faktúry pre spoločnosť obvinenej Trebišovčanky za viac ako 87-tisíc eur. Dvom obvineným ženám hrozí trest na sedem až dvanásť rokov. "Ďalším dvom obvineným osobám hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov," dodala Mésarová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies