Na Pohodu prídu aj Wolf Alice

NETKY.SK • 27 November 2019, 11:05 • 2 min
Na Pohodu prídu aj Wolf Alice

BRATISLAVA - Na 24. ročníku multižánrového festivalu Pohoda vystúpi aj britská kapela Wolf Alice hrajúca alternatívny rock. Formáciu založili v roku 2010 Ellie Rowsell (vokály, gitara) a Joff Oddie (gitara, vokály).

slovakia

left justify in out

V roku 2012 sa k nim pridali Theo Ellis (basgitara) a Joel Amey (bicie, vokály). Ich debutová štúdiovka My Love Is Cool vyšla v júni 2015. Album obsahuje aj skladbu Silk, ktorá sa objavila v snímke T2 Trainspotting (2016).

 

 

V septembri 2017 im vyšiel druhý album Visions of a Life, za ktorý získali Mercury Prize. Obidva počiny sa v UK Charte dostali na druhú priečku. Na konte majú tiež dve NME Awards či nominácie na BRIT Awards, Ivor Novello Award a Grammy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pohoda 2020 privíta ďalších víťazov Mercury prize – Wolf Alice. Podľa Guardianu je ich osviežujúci indie-rock inovatívnym súčasným prístupom k žánrom 90-tych rokov ako grunge a shoegaze. Držitelia dvoch NME Awards či Q Award pre najlepšiu live kapelu majú na konte dva albumy, pričom podľa britských médií patrili oba k tomu najlepšiemu, čo v daných rokoch vyšlo. Skvelý debut My Love Is Cool čo sa týka ocenení i recenzií dokázali prekonať albumom Visons of a Life, po ktorom ich Rhian Daly z NME označil za stopercentne najlepšiu kapelu Británie. Viac tu: www.pohodafestival.sk/sk/novinky/vitazi-mercury-prize-wolf-alice-na-pohode-2020 EN: Pohoda 2020 will welcome Wolf Alice, another Mercury prize winner. Guardian described their refreshing indie-rock as an innovative contemporary approach to the genres of the 1990s such as grunge and shoegaze. The holders of two NME Awards and the Q Award for the best live band have released two albums, and, according to the British media, they were both part of the best that came out in those years. The great debut My Love Is Cool was, in terms of awards and reviews, outperformed by album Visons of a Life, after which Rhian Daly of NME called them 100% best band in Britain. More here: www.pohodafestival.sk/en/news/wolf-alice-mercury-prize-winners-to-perform-at-pohoda-2020 #pohoda #pohoda2020 #wolfalice #mercurypricewinner

Príspevok, ktorý zdieľa PohodaFestival (@pohodafestival),


Pohoda sa bude konať od 9. do 11. júla na letisku v Trenčíne a účasť na nej predtým potvrdili aj Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, Metronomy, Archive, Black Midi, Hatari, Shame, Kokoroko, Wooze a Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies