Pellegrinimu nestačia len ministri, chce odvolať celú vládu

NETKY.SK • 17 September 2021, 12:28 • 2 min
Pellegrinimu nestačia len ministri, chce odvolať celú vládu

BRATISLAVA - Expremiér požiadal o podpisy potrebné na zvolanie schôdze stranu Smer-SD. Na tlačovej konferencii tiež kritizoval premiéra Eduarda Hegera, Igora Matoviča a médiá.

slovakia

left justify in out

Predseda strany Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini chce odvolať súčasnú vládu. Na dnešnej tlačovej konferencii zároveň povedal, že na zvolanie schôdze s cieľom odvolať vládu, má 20 podpisov. Vyzval stranu Smer-SD, aby pripojila ďalších 10 podpisov. „Jediným riešením je pád vlády. Je psou povinnosťou opozície spájať sa.“

 

img

 

Podľa Pellegriniho už nie je čas ani priestor na odvolávanie jednotlivých ministrov. „Opozícia si musí trúfnuť na odvolanie celej vlády“. Na takejto schôdzi by mohli diskutovať na všetky témy, ktoré v súčasnosti trápia Slovensko.Slovensko ide dolu vodou, v oblasti finančnej i hospodárskej“.

 

Demisie Mikulca i Hegera

 

Vyjadril sa tiež k zasadnutiu Bezpečnostnej rady SR, ktorú zvolal premiér Eduard Heger (OĽaNO) v súvislosti s riešením aktuálnej situácie v bezpečnostných zložkách. Podľa Pellegriniho výsledok rady zodpovedná tomu, „aká je súčasná vláda neschopná".

 

img

 

Očakával, že minimálne minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) a možno i Heger podajú demisiu. Čo sa však nestalo. „Bola by to najväčšia úľava pre Slovensko a jediné normálne riešenie“. 

 

Na otázku, čo by urobil, ak by sa teraz stal premiérom, odpovedal, že by odvolal Mikulca a nahradila by ho bývalá ministerka vnútra Denisa Saková (Hlas-SD). Politička by následne vymenila policajného prezidenta a ten by rozhodoval o riadení ďalších zložiek.

 

Deravé hranice a sito médií 

 

Rovnako kritizoval zástupcov médií, ktorí podľa neho „robia sito“ a stoja za cenzúrou toho, čo sa môže dostať na verejnosť. „Neviem, aké sú vaše pohnútky“.

 

Expremiér takisto nesúhlasí s uvoľňovaním režimu na hraniciach, keďže pandemická situácia sa zhoršuje. Podľa jeho názoru však ľudia uvoľnenie režimu v podstate ani nepocítia, keďže doterajšie „opatrenia stáli za prd“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies