Ženský slalom v Novom Anglicku, FIS prináša i rad ďalších noviniek

NETKY.SK • 12 November 2015, 12:33 • 2 min
Ženský slalom v Novom Anglicku, FIS prináša i rad ďalších noviniek

VIEDEŇ - Ženský slalom Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní sa o rok uskutoční v novom zámorskom dejisku. Rada Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) na svojom jesennom zasadnutí rozhodla, že novembrové podujatie SP v oboch točivých disciplínach sa uskutoční na severe východného pobrežia USA v Killingtone, štát Vermont, teda zhruba tri hodiny autom od Atlantiku.

slovakia

left justify in out

Správa je zaujímavá aj pre obe špičkové slovenské slalomárky. Najmä pre Veroniku Velez-Zuzulovú, ktorá roky štartovala v južnom vnútrozemí, v coloradskom Aspene sa postavila na štart pretekov SP pätnásťkrát a štyrikrát prenikla do prvej desiatky. Spolu s Petrou Vlhovou by v tomto tradičnom stredisku mali 29. novembra absolvovať aj sezónnu premiéru v hustých bránkach elitného seriálu, lebo víkendové podujatie vo fínskom Levi zrušili.

 

Rakúska tlačová agentúra APA pripomína, že v Killingtone sa uskutočnia prvé preteky SP v novoanglickom regióne od roku 1991, keď sa súťažilo vo Waterville Valley (štát New Hampshire). Preteky v obrovskom slalome a slalome sú naplánované na víkend 26./27. novembra 2016 na populárny americký sviatok Deň vďakyvzdania. Aspen však vôbec nevyjde naprázdno, práve naopak - do tohto rezortu zavítajú aj muži, keďže v marci 2017 na záver predolympijskej sezóny sa tam uskutoční finálový týždeň Svetového pohára. Ako zdôraznil šéf amerického lyžovania Tiger Shaw, tieto zmeny prospejú profilácii amerického zjazdárskeho športu a pozitívne by mali zareagovať fanúšikovia i priemyselné odvetvia.

 

Rada FIS odklepla aj zvýšenie minimálneho balíka pretekárskych odmien na jednu súťaž zo 100 tisíc švajčiarskych frankov až na 120 tisíc v sezóne 2016/17. V kĺzavých disciplínach so opäť bude meniť poradie štartujúcich, elitná skupina sa zo 16.-22. pozície posunie ďalej, aby sa zdramatizoval priebeh pretekov. Točivé disciplíny samozrejme nič nemenia, lebo tam hrá rozhodujúcu úlohu ničiaci sa povrch tratí.

 

FIS už má 126 členských štátov, lebo provizórne boli prijaté dve nové - Uganda a Afganistan.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies