Mal to byť romantický výlet do Paríža, ale vykľulo sa z neho niečo celkom iné

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 14:00 • 2 min
Mal to byť romantický výlet do Paríža, ale vykľulo sa z neho niečo celkom iné

Joel a Victoria ešte neboli dlho zosobášení. Nemohli sa chváliť rokmi nazhromaždenými spoločnými skúsenosťami, ale tešili sa, že každým dňom sa zásobáreň spomienok čoraz väčšmi napĺňa. Koniec-koncov na to, aby ju preplnili až po okraj, mali k dispozícii čas až do posledného výdychu.

slovakia

left justify in out

V rozhovoroch, ktorých hlavnou témou boli sny, si neraz sľúbili, že raz navštívia Paríž. Och, aké to len bude romantické! Do sýtosti vyskúšajú francúzsku stravu a odvážia sa ochutnať aj také druhy jedál, ktoré by za iných okolností jakživ do úst nevložili. Budú sa prechádzať po uliciach ideálneho mesta pre zaľúbencov a vdychovať atmosféru. Ani jeden z nich nerátal s tým, že ak by sa túžba napokon vyplnila, jej podoba môže byť celkom iná než tá, ktorú ponúkala fantázia za zatvorenými očami.

 

img

 

Prečítajte si: Dojemný príbeh o tom, ako má Boh naplánovaný každý detail ľudského života

 

Ten pravý
Vo svojej rodnej vlasti, teda v Amerike, dlho hľadali dom, ktorý by im vyhovoval. Mal byť na pohľad krásny a útulnosťou naznačujúci, že príbytok sa zároveň stane ozajstným domovom.
Keď už ani nedúfali, že na taký natrafia, našli ho. Nemienili váhať jedinú sekundu, a tak kontaktovali človeka, ktorý by im mohol kúpu sprostredkovať. „Áno, urobím, čo sa dá," zaznela odpoveď v telefóne a obaja už ani nemohli byť šťastnejší.

 

img

 

Cesta
Súhra udalostí ich čoskoro priviedla do Paríža. Joel držal Victoriu za ruku a obaja s úsmevom kráčali v spleti uličiek, ktoré sú bohatým námetom pre spisovateľov i filmárov. „Och, myslíš, že ten dom bude náš?" pýtal sa raz jeden, potom druhý. Vzájomne si pritakávali a uisťovali sa, že sa doň presťahujú. „Čo myslíš, ako by sme ho mohli čo najlepšie zariadiť?" zaujímala sa Victoria. Joel sa zamyslel a potom celé hodiny debatovali o vhodnom nábytku a možných dekoráciách.

 

Možno vás zaujme: Boh robí z neplodnej plodnú

 

Ani sa nenazdali a neplánované potulovanie sa po Paríži sa schýlilo ku koncu. Až pri spiatočnej ceste, keď mestá ubiehali za oknom, si naraz uvedomili, akej chyby sa dopustili. Veď boli v Paríži a vôbec to nevyužili. Nič nevideli, hoci chodili sem a tam. Nič neodskúšali, hoci ich všetko lákalo. Neprestajne mysleli len na dom, hoci im ešte ani nepatril a nesústredili sa na silu zážitku, ktorý mohol byť nezabudnuteľný. Po návrate domov navyše obdržali telefonát, v ktorom im oznámili, že stavba sa odkúpiť nedá. 

 

img

 

Nuž teda poučili sa a zaviazali, že rovnaký omyl viac neurobia. „Toto je deň, ktorý daroval Boh," píše sa v Biblii a spieva sa v nejednej piesni. Boh pre človeka zamýšľal, aby sa naučil žiť dneškom a vedel si do srdca vtesnať prítomnosť, kým sa len dá.

 

Ďalší zaujímavý článok: Dejiny vyvoleného ľudu: Muž, ktorého listy z väzenia zmenili tisíce životov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona