Ženou roka podľa klubu Hasty Pudding je Amy Poehler

NETKY.SK • 7 Január 2015, 18:27 • 2 min
Ženou roka podľa klubu Hasty Pudding je Amy Poehler

USA - Americkej herečke Amy Poehler udelili študenti divadelného klubu Harvardovej univerzity Hasty Pudding Theatricals titul Žena roka 2015. Informoval o tom prezident združenia Jason Hellerstein.

slovakia

left justify in out

"Sme extrémne nadšení, že Amy Poehler sa stala našou Ženou roka 2015. Je uznávanou umelkyňou, úžasnou zabávačkou a inšpiráciou všetkým v klube Hasty Pudding. Tešíme sa, že ju privítame a oslávime a uctíme si jej úspechy unikátnym a pozoruhodným spôsobom," uviedol vo vyhlásení. Ceremoniál, na ktorom si 43-ročná Poehler cenu prevezme, sa uskutoční 29. januára v americkom meste Cambridge. Rodáčka z Newtonu v Massachusetts sa zúčastní aj na prehliadke v uliciach mesta.

 

Titul Žena roka alebo Muž roka klubu Hasty Pudding Theatricals získavajú umelci, ktorí sa trvalo a pôsobivo zapísali do sveta zábavného priemyslu. Minulý rok si klub ocenením poctil Helen Mirren, pred ňou to boli Marion Cotillard, Claire Danes, Julianne Moore, Anne Hathaway či Renée Zellweger. Mužom roka bol vlani Neil Patrick Harris, jeho predchodcami sú Kiefer Sutherland, Jason Segel, Jay Leno, Justin Timberlake alebo James Franco. 

 

Štyridsaťtriročná Amy Poehler si zahrala v seriáli Arrested Development (2003 - 2006) a snímkach Protivné baby (2004), Ľadovo ostrí (2007), On Broadway (2007) či Jarné prázdniny (2009). Za účinkovanie v seriáli Parks and Recreation (2009) získala tri nominácie Zlatý glóbus, pričom vlani sa jej podarilo aj zvíťaziť. Svoj hlas prepožičala do animovaných filmov Shrek Tretí (2007), Horton (2008), Monštrá vs. Votrelci (2009), Alvin a Chipmunkovia 2 (2009) alebo Alvin a Chipmunkovia 3 (2011). V auguste 2003 sa vydala za kanadského herca Willa Arnetta, s ktorým má synov Archieho a Abela. Dvojica sa v septembri 2012 rozišla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies