UNIQA Insurance Group: Ratingy spoločností potvrdené. Standard & Poor's očakáva ďalší rast

NETKY.SK • 16 November 2023, 16:30 • 2 min
UNIQA Insurance Group: Ratingy spoločností potvrdené. Standard & Poor's očakáva ďalší rast

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's (S&P) vystavila značke UNIQA v aktuálnom ratingu priaznivé vysvedčenie. "Podľa nášho názoru bude skupina naďalej využívať svoje dlhoročné vzťahy so súkromnými klientmi, malými a strednými podnikmi a spoluprácu s bankami na ďalšie posilnenie svojej pozície na trhu v Rakúsku a strednej a východnej Európe," píšu analytici.

slovakia

left justify in out

Prístup orientovaný na klienta a služby bankopoistenia

Odborníci ratingovej agentúry považujú za hlavné dôvody konkurencieschopnosti skupiny jej klientsky orientovaný prístup a spoluprácu s bankami (najmä Raiffeisen), ktoré predávajú poistné produkty (bancassurance).

 

Úspešná integrácia

Agentúra S&P pozitívne hodnotí aj úspešnú integráciu spoločností AXA, ktorá ďalej zlepšila pozíciu UNIQA v Poľsku, Českej republike a na Slovensku. Analytici očakávajú, že tento trend bude pokračovať.

 

Očakávajú sa solídne výsledky a kapitalizácia

Ratingová agentúra preto očakáva, že UNIQA si v rokoch 2023 - 2025 udrží ziskovosť aj napriek niektorým geopolitickým a makroekonomickým výzvam. Vďaka upisovacej a nákladovej disciplíne sa v strednodobom horizonte očakáva solídny výsledok. To platí aj pre kapitálové vybavenie UNIQA.

Očakáva sa ďalšia expanzia

že skupina bude v období 2023 - 2025 pokračovať v úspešnej expanzii vďaka organickému rastu subjektov v strednej a východnej Európe (SVE), ako aj vďaka pokračujúcim synergickým výhodám a stabilnej hlavnej činnosti v Rakúsku.

 

Potvrdené hodnotenia

Agentúra S&P preto v novembri 2023 opäť potvrdila ratingy UNIQA Österreich Versicherungen AG a UNIQA Re AG na úrovni "A" a rating UNIQA Insurance Group AG na úrovni "A-" so stabilným výhľadom.

 

UNIQA je súčasťou rakúskej poisťovacej skupiny UNIQA Insurance Group a vyvíja svoje aktivity na slovenskom poistnom trhu už 30 rokov. Ako univerzálna poisťovňa ponúka kompletné spektrum poistných produktov pre občanov i korporátnych klientov. Vďaka integrácii s poisťovňami AXA získala UNIQA na Slovensku trhový podiel viac ako 10% a upevnila si pozíciu štvorky na trhu. UNIQA súčasne vstúpila na Slovensku na dôchodkový a investičný trh a tak popri poistení ponúka klientom i verejnosti aj penzijné sporenie a investície. Po zlúčení poisťovní je obchodná činnosť nástupníckej spoločnosti realizovaná na Slovensku prostredníctvom organizačnej zložky pod obchodnou firmou UNIQA pojišťovna, a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu.

 

Česko-slovenská finančná skupina UNIQA je súčasťou medzinárodnej skupiny UNIQA Insurance Group, ktorá pôsobí na 18 európskych trhoch, zamestnáva 22,4 000 ľudí a v súčasnosti obsluhuje viac ako 16 miliónov klientov. Kľúčovými regiónmi pre jej aktivity sú rakúsky trh a stredná Európa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: UNIQA, Foto: FinReport.sk (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies