Z Forresta Gumpa bude bollywoodsky muzikál

NETKY.SK • 16 Marec 2019, 07:30 • 2 min
Z Forresta Gumpa bude bollywoodsky muzikál

BRATISLAVA - Príbeh oscarového filmu Forrest Gump (1994) mieri v podobe muzikálu do indického Bollywoodu. Ako píše The Hollywood Reporter, projekt v hindčine oznámili nedávno na mediálnom podujatí v indickom Bombaji. Muzikálový remake sa bude volať Lal Singh Chadha a v hlavnej úlohe sa predstaví indická hviezda Aamir Khan. Réžie sa chopí bollywoodsky veterán Advait Chandan a nakrúcať by sa malo začať v októbri.

slovakia

left justify in out

Khan pred novinármi povedal, že tento film chcel urobiť už dlho. "Vždy som mal rád scenár Forresta Gumpa. Je to krásny príbeh. Z toho filmu ide dobrý pocit. Je to film pre celú rodinu," uviedol. Päťdesiatštyriročný rodák z Bombaja sa predstavil v niektorých najväčších hitoch indického filmu vrátane nedávneho trháku Thugs of Hindostan (2018) alebo wrestlingovej drámy Dangal (2016).

 

obrazok


Bollywood už v minulosti prepracoval viacero populárnych hollywoodskych titulov, nedávno napríklad rovnako muzikálové verzie dostali komédia Šéf (2014) režiséra a herca Jona Favreaua alebo akčná komédia Zatiaľ spolu, zatiaľ nažive (2010) s Cameron Diaz a Tomom Cruisom.

 

obrazok

 

Forrest Gump je adaptácia románu amerického spisovateľa Winstona Grooma (kniha vyšla roku 1986). Film mal kinopremiéru v USA 6. júla 1994. Hoci spoločnosť Paramount Pictures zarobila na tomto filme okolo 667 miliónov amerických dolárov, vyhlásila to za komerčný neúspech a nevyplatila Groomovi, autorovi pôvodného diela jeho podiel na zisku. Ten následne nepovolil sfilmovanie pokračovania príbehu z roku 1995 Gump and Co.

Snímka bola nominovaná na trinásť Oscarov, z čoho šiestich získala a rozpráva príbeh muža, ktorý si kvôli svojmu relatívne nízkemu IQ (75), neuvedomuje významnosť udalostí dejúcich sa okolo neho. Pri jeho ceste životom stretáva mnoho historických osobností, ktoré svojim spôsobom ovplyvňuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies