AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Moniku Škáchovú čaká druhá jazda kvalifikácie v C1. Priebežne figuruje medzi postupujúcimi

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 07:40 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Moniku Škáchovú čaká druhá jazda kvalifikácie v C1. Priebežne figuruje medzi postupujúcimi

TOKIO - Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Monika Škáchová skončila v prvej časti kvalifikácie súťaže v C1 na olympijských hrách v Tokiu až šestnásta.

slovakia

left justify in out

AKTAULIZÁCIA (28.7. o 10:02)

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Monika Škáchová postúpila do semifinále súťaže v C1 na olympijských hrách v Tokiu.

 

 

V druhej jazde sa 21-ročná Liptáčka výrazne zlepšila a bez dotyku s bránkami sa zaradila na jedenáste miesto s mankom 11,97 s na víťaznú Franklinovú. Celkovo jej to stačilo na dvanáste miesto.

 

Druhú a tretiu priečku si v kvalifikácii vyjazdili Nemka Andrea Herzogová a Češka Tereza Fišerová. Semifinále sa vo štvrtok 29. júla začne o 7.00 h SELČ, desiatka najlepších sa predstaví vo finále od 8.55 h.

 

"V prvej jazde tam bol trochu stres, ide o dosť v tejto novej súťaži, snažila som sa spraviť maximum. S trénerom sme sa dohodli, že pôjdem tak, aby som nerobila zbytočné chyby a mala pod kontrolou všetky bránky. V prvej jazde som nakoniec urobila väčšiu chybu, keď som sa musela vrátiť do jednej z bránok. Do druhej jazdy som išla napraviť chybu z predchádzajúcej jazdy a podarilo sa mi to. V semifinále pôjdem, čo to dá, a uvidíme, aký bude výsledok," uviedla Monika Škáchová pre RTVS.

 

Pôvodný článok

Debutantka na OH sa nevyhla dvom trestným sekundám na bránke číslo 14 a celkovo predviedla horšiu druhú polovicu trate s 25 bránkami. Napokon v cieli zaostala o 18,14 s za najrýchlejšou Britkou Mallory Franklinovou.

 


Druhú a tretiu priečku si v prvej kvalifikácii vyjazdili ďalšie favoritky – Austrálčanka Jessica Foxová a Češka Tereza Fišerová. Predstavilo sa 22 kanoistiek, do semifinále postúpi najlepších osemnásť. Každej z nich sa ráta lepšia z dvoch kvalifikačných jázd. Druhá časť kvalifikácie sa začne o 8.00 h SELČ.

V ženskej kategórii C1 sa na olympijských hrách súťaží vôbec po prvý raz. Pred piatimi rokmi v Riu de Janeiro poslednýkrát bojovali o medaily muži v kategórii C2 a zlato si tam vybojovali slovenskí bratranci Peter a Ladislav Škantárovci.

 

img

 

Potom bola mužská "cédvojka" zrušená a v rámci rovnosti pohlaví a vyrovnania počtu disciplín medzi mužmi a ženami pribudla do programu OH súťaž kanoistiek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies