Žena z okresu Svidník prišla podvodom o 3100 eur

NETKY.SK • 24 Január 2023, 11:34 • 2 min
Žena z okresu Svidník prišla podvodom o 3100 eur

SVIDNÍK - Neznáma osoba vylákala v pondelok (23. 1.) vo večerných hodinách od 40-ročnej ženy z okresu Svidník 3100 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

slovakia

left justify in out

"Páchateľ pod zámienkou aktivovania nového systému na uskutočňovanie platobných transakcií z jej platobnej karty vylákal od ženy bankové údaje k jej karte. Žena v emailovej komunikácii dostala link, prostredníctvom ktorého sa prihlásila do internetbankingu a kde zadala citlivé údaje, kódy k účtu," uviedla Ligdayová. Ako ďalej povedala, neskôr páchateľ bez jej vedomia a súhlasu vykonal z tohto účtu finančnú transakciu v celkovej hodnote 3100 eur. "Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku, ktorý vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala Ligdayová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies