Bulharská armáda nahradí sovietske stíhačky americkými

NETKY.SK • 10 Júl 2019, 17:10 • 2 min
Bulharská armáda nahradí sovietske stíhačky americkými

SOFIA - Bulharsko sa rozhodlo pre "zmodernizovanie" svojej armády. Dopomôcť by k tomu mali nové stíhačky F-16, ktoré krajina dostane od USA. Sovietske MIG-29, ktorými bulharská armáda disponuje, sú totiž podľa vzdušných síl už zastaralé.

slovakia

left justify in out

Cena amerických stíhačiek vybavených raketami, ako aj vizualizačnými a prieskumnými systémami by mala podľa bulharského ministra obrany Atanasa Zaprianova dosiahnuť sumu 1,12 miliardy eur. Šesť jednomiestnych a dve dvojmiestne stíhacie lietadlá dodajú Spojené štáty Bulharsku do štyroch rokov.

 

"Nákup nových stíhačiek zlepší našu interoperabilitu s NATO. Bulharskí piloti už nebudú mať pocit, že sú v Severoatlantickej aliancii na okraji," vyhlásil zástupca veliteľa bulharských vzdušných síl Peťo Mirčev.

 

 

Na základe dohody pokryjú Spojené štáty údržbu strojov a výcvik bulharských pilotov v celkovej hodnote približne 53 miliónov eur. Zmluvu musia ešte schváliť bulharský parlament a americký Kongres.

 

F-16 Fighting Falcon je viacúčelové jednomotorové stíhacie lietadlo štvrtej generácie s veľkou obratnosťou, ktoré je určené na letecké súboje a útoky na pozemné ciele.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

F16 #fightingfalcon #turkishairforce #airshow #airshows #aviationphotography #aviation #viper #power

Príspevok, ktorý zdieľa Breuno de Kruif (@breunodekruif),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies