Chorvátsko hlási nový denný rekord prípadov nákazy

NETKY.SK • 26 August 2020, 19:36 • 2 min
Chorvátsko hlási nový denný rekord prípadov nákazy

ZÁHREB - V Chorvátsku pribudlo v stredu za posledných 24 hodín 358 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Ide o najvyšší počet od začiatku pandémie. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Predchádzajúci rekordný prírastok nových prípadov za deň (265) úrady naposledy zaznamenali uplynulý piatok.

 

Počet osôb, ktoré mali pozitívne výsledky testov na koronavírus SARS-CoV-2, tak v Chorvátsku od začiatku pandémie stúpol na 8888. Na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 doteraz zomrelo 175 ľudí.

 

Ide o hlavné turistické destinácie

Počet aktívnych prípadov nákazy je 2351. V samoizolácii sa nachádza 7993 ľudí.

 

Najviac postihnutými oblasťami sú Šibenicko-kninská a Splitsko-dalmatínska župa, ktoré sa nachádzajú na pobreží Jadranského mora. Ide zároveň o hlavné turistické destinácie.

 

Z 358 nových prípadov bolo 138 zaznamenaných práve v Splitsko-dalmatínskej župe. Ďalších 67 prípadov úrady hlásia z hlavného mesta Záhreb.

 

 

Členské štáty varovali občanov

Členské štáty EÚ susediace s Chorvátskom vrátane Talianska, Slovinska a Rakúska už varovali svojich občanov pred cestovaním do tejto balkánskej krajiny.

 

Nemecká vláda varovala občanov pred dovolenkou v Šibenicko-kninskej a Splitsko-dalmatínskej župe.

 

Turizmus je najdôležitejším priemyslom Chorvátska, ktoré sa pre zahraničných návštevníkov otvorilo 1. júla. Chorvátske úrady pripisujú vinu za súčasné zhoršenie situácie mladším turistom a klubom na pobreží.

 

Premiér Andrej Plenkovič minulý týždeň pripustil, že vláda uvoľnením karanténnych opatrení išla do rizika v snahe pomôcť cestovnému ruchu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies