Žena, ktorá na Tour De France zapríčinila hromadný pád, pozná svoj možný trest!

NETKY.SK • 14 Október 2021, 18:46 • 2 min
Žena, ktorá na Tour De France zapríčinila hromadný pád, pozná svoj možný trest!

BREST - Francúzka sa za svoj neuvážený čin pred súdom ospravedlnila.

slovakia

left justify in out

Fanúšička, ktorá spôsobila hromadný pád cyklistického pelotónu na tohtoročnej Tour de France, čelí štvormesačnému podmienečnému trestu. Na štvrtkovom súde v meste Brest ho navrhol prokurátor. Tridsaťjedenročná žena si definitívny verdikt súdu vypočuje 9. decembra. Informovala agentúra DPA.

 

 

Ženu zažalovala Profesionálna cyklistická asociácia (CPA). Organizátori Tour voči Francúzke stiahli žalobu s cieľom upokojiť situáciu. Toto rozhodnutie prišlo krátko po tom, čo sa nešťastnica stala na pár dní najhľadanejšou osobou vo Francúzsku. Polícia ju zatkla v Bretónsku štyri dni po nehode. "Hanbím sa. Som tichá osoba. Všetko, čo sa stalo, je presným opak toho, čím som," uviedla na súde žena, ktorej meno nezverejnili v záujme ochrany jej indentity.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Ženu, ktorá spôsobila pád pelotónu na Tour de France, čaká dnes súd

 

Fanúšička s transparentom zapríčinila pád v 1. etape Tour de France. Štyridsaťšesť kilometrov pred cieľom sa jazdcom postavila do cesty, Tony Martin sa jej nedokázal vyhnúť a spustil hromadný pád. Nešťastná fanúšička držala v rukách lepenkový "banner", na ktorom bol napísaný pozdrav pre starých rodičov.

 

img

 

Keďže bola otočená smerom k televíznej kamere, nevšimla si blízkosť pelotónu a jeho najrýchlejších jazdcov, ktorí po nečakanom strete popadali a v štýle domino efektu stiahli so sebou aj svojich konkurentov.

 

Na zemi skončilo mnoho favoritov, medzi nimi Primož Roglič, Tadej Pogačar a víťaz etapy Julian Alaphilippe. Jashovi Sütterlinovi nedovolili zranenia na podujatí pokračovať. Hneď po páde sa žena z miesta vzdialila. Približne po troch dňoch sa ju polícii podarilo vypátrať. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Organizátori Tour de France stiahli žalobu voči fanúšičke, ktorá v úvodnej etape spôsobila hromadný pád cyklistov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies