Žena chcela pracovať ako upratovačka, tak si sfalšovala vysvedčenie: Odsúdili ju na 10 rokov väzenia

NETKY.SK • 23 November 2018, 09:05 • 2 min
Žena chcela pracovať ako upratovačka, tak si sfalšovala vysvedčenie: Odsúdili ju na 10 rokov väzenia

ATÉNY - Žalobkyňa gréckeho najvyššieho súdu preskúma verdikt súdu nižšej inštancie, ktorý vymeral desaťročné väzenie jednej žene za to, že si sfalšovala vysvedčenie zo základnej školy, aby mohla vykonávať prácu upratovačky v škôlke.

slovakia

left justify in out

Verdikt, ktorý vzápätí po vynesení vyvolal vlnu kritických reakcií za svoju údajnú prílišnú prísnosť, preskúma žalobkyňa Xeni Dimitriová - a na jej rozhodnutí záleží, či sa pojednávanie s upratovačkou obnoví.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Päťdesiattriročná žena vychodila len päť tried základnej školy. Pracovné miesto v štátnej správe dostala, keď predložila falošný doklad o tom, že skončila aj šiestu triedu, čo je v Grécku považované za minimálne vzdelanie požadované pre miesto upratovača vo verejnom sektore.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Odsúdená upratovačka sa po verdikte súdu v stredogréckom meste Larisa ocitla za mrežami. Jej advokát sa však už voči rozsudku odvolal a žiada, aby ženu až do ďalšieho rozhodnutia súdu prepustili na slobodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies