Zomrel legendárny major Majsner

NETKY.SK • 12 Júl 2021, 13:44 • 2 min
Zomrel legendárny major Majsner

PRAHA - Vo veku 75 rokov zomrel český herec Ladislav Potměšil. O úmrtí predstaviteľa majora Maisnera z filmovej série Byl jednou jeden polda. Informoval o tom denník Blesk, ktorému to potvrdil jeho syn Jan.

slovakia

left justify in out

Herec podľa syna zomrel ráno v spánku v pražskej Fakultnej nemocnici v Motole. Dôvodom bola rakovina. „Posledné roky veľmi trpel a rád by som sa poďakoval všetkým lekárom a sestričkám, ktorí sa o neho úžasne starali, obzvlášť v posledných dňoch,“ povedal hercov syn.

 

img


Ladislav Potměšil v posledných rokoch bojoval so zdravotnými problémami. V roku 2016 mu lekári objavili na stavci metastázujúci nádor, následne absolvoval ďalšie tri operácie. S rakovinou bojoval trikrát, naposledy mu napadla kosti.

Narodil sa 2. septembra 1945 v Prahe. Bol absolventom pražskej DAMU. Počas svojej kariéry stvárnil viac ako stovku filmových, televíznych a seriálových úloh. Predstavil sa napríklad v snímkach ako Smrt krásných srnců (1986) či Discopříběh (1987) a jej pokračovaní Discopříběh 2 (1991), seriáloch ako Hospoda (1996 - 1997), Zdivočelá země (1997 - 2012) alebo Ordinace v růžové zahradě (2005 - 2012). Vystupoval aj v divadle, naposledy v Divadle na Vinohradoch, a angažoval sa aj v dabingu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies