Šéf TikToku popiera zdieľanie údajov užívateľov s čínskou vládou

NETKY.SK • 22 Marec 2023, 15:00 • 2 min
Šéf TikToku popiera zdieľanie údajov užívateľov s čínskou vládou

WASHINGTON - Generálny riaditeľ spoločnosti TikTok odmietol tvrdenia, že prevádzkovateľ videoaplikácie postupuje osobné údaje amerických užívateľov vláde v Pekingu.

slovakia

left justify in out

Šou C' Čche sa má vo štvrtok (23. 3.) zúčastniť na vypočúvaní v americkom Kongrese. "TikTok nikdy s čínskou vládou nezdieľal žiadne údaje a ani nedostal takúto požiadavku. Takejto požiadavke by ani nevyhovel, aj keby bola niekedy vznesená," plánuje povedať Šou C' Čche americkým zákonodarcom podľa v stredu zverejnených úryvkov z pripravovaného vystúpenia. Materskú spoločnosť TikToku ByteDance nevlastní a ani nekontroluje žiadny vládny alebo štátny subjekt, pokračoval. "Dovoľte mi povedať to jednoznačne - ByteDance nie je agentom Číny ani žiadnej inej krajiny," zdôraznil.

 

Šou C' Čche má v americkom Kongrese vypovedať v súvislosti s možným postupovaním osobných údajov čínskej vláde a ďalšími záležitosťami. Mimoriadne populárna sociálna sieť TikTok má na celom svete asi miliardu používateľov. Len v USA TikTok používa viac ako 100 miliónov ľudí, najmä z radov mladšej generácie. V ostatných rokoch sa sieť dostala na Západe pod prísny dohľad pre obavy, že by mohla Pekingu poskytovať prístup k citlivým údajom používateľov z celého sveta. Kongres USA už vlani v decembri schválil zákaz používania TikToku na služobných zariadeniach svojich zamestnancov. Z bezpečnostných dôvodov sa pre tento krok rozhodli viaceré ďalšie krajiny, ako aj Európska komisia, Európsky parlament i Rada EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies