Ukrajina popiera, že by mala na svedomí Dariu Duginovú. „Nie sme teroristi ako Rusi," hovoria

NETKY.SK • 21 August 2022, 18:05 • 2 min
Ukrajina popiera, že by mala na svedomí Dariu Duginovú. „Nie sme teroristi ako Rusi," hovoria

KYJEV - Ako sme vás dnes informovali, včera večer zomrela dcéra ruského politika Alexandra Dugina.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za výbuch v aute ruskej novinárky a politologičky Darie Duginovej sa nik neprihlásil. Kancelária ukrajinského prezidenta deklarovala, že Kyjev nemá so smrťou Darie Duginovej nič spoločné.

Poradca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak vo svojej reakcii rozhodne odmietol, že by Ukrajina mala niečo spoločné so smrťou Duginovej dcéry. Podoľak vo svojom komentári pre spravodajskú televíziu Ukrajina24 argumentoval, že Ukrajina „nie je zločinecký štát, akým je Ruská federácia, a už vôbec nie teroristický štát."

 

img

Miesto výbuchu

 

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová vo svojom statuse v aplikácii Telegram napísala, že ak sa potvrdí verzia o ukrajinskej stope, a tú musia preveriť príslušné orgány, bude sa to rovnať štátnemu terorizmu zo strany kyjevského režimu."


Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom), ktorý sa zaoberá závažnými trestnými činmi, vo svojom vyhlásení sumarizoval, že k výbuchu auta došlo v sobotu asi o 21.00 h miestneho času v moskovskej mestskej časti Odincovo, neďaleko obce Boľšije Viaziomy. Vyšetrovaním sa podľa Sledkomu zistilo, že výbušné zariadenia bolo nastražené na strane vodiča, pod dnom kabíny auta.

 

img

Politik a otec zosnulej Alexander Dugin

 

Daria Duginová šoférovala auto svojho otca, preto ruské orgány predpokladajú, že výbušnina bola určená jemu. Alexander Dugin sa nachádzal v čase výbuchu dcérinho auta niekoľko metrov za ňou. Za údajné šírenie dezinformácií o Ukrajine na internete Británia v júli zaradila Dariu Duginovú na zoznam sankcionovaných Rusov.

 

Prečítajte si aj: Krúpa o smrti dcéry Alexandra Dugina: „Hnusná nacistka si smrť zaslúžila."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies