Najstarší človek na svete oslavuje narodeniny!

NETKY.SK • 3 Január 2022, 07:44 • 2 min
Najstarší človek na svete oslavuje narodeniny!

TOKIO - Japonka Kane Tanakaová rada rieši hlavolamy a pochutná si na čokoláde či sýtených nápojoch. V uplynulých rokoch žije v domove s opatrovateľskou službou v prefektúre Fukuoka, pričom so zamestnancami tohto zariadenia komunikuje pomocou gest.

slovakia

left justify in out

Tanakaová, ktorú považujú za najstaršieho žijúceho človeka na svete, oslávila svoje 119. narodeniny. Informovala o tom japonská tlačová agentúra Kjódo. Žena sa narodila ako siedma z deviatich detí, a to 2. januára 1903 v japonskej prefektúre Fukuoka, v ktorej v nedeľu oslávila aj svoje 119. narodeniny. Vydala sa ako 19-ročná. S manželom mala štyri deti a jedno ďalšie si adoptovali. Keď jej muž a najstarší syn odišli bojovať do druhej čínsko-japonskej vojny, začala prevádzkovať obchod s rezancami, aby uživila rodinu.

 

img

 

Tanakaová si podľa slov viacerých členov svojej rodiny za svoj bezprostredný cieľ vytýčila, že sa dožije 120 rokov. Guinnessova kniha rekordov uznala túto Japonku za najstaršieho žijúceho človeka na svete v marci 2019, keď mala 116 rokov. Tanakaovej sa v septembri 2020 – vo veku 117 rokov a 261 dní – podarilo prekonať aj dovtedy najvyšší zaznamenaný vek, akého sa dožil obyvateľ Japonska.

 

Prečítajte si tiež: Zomrela pani Gertrude, ktorá prežila holokaust a bojovala proti krajnej pravici

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies