ZEMEPÁN a TERRA – po akciách NAKA sú zadržaní štyria

NETKY.SK • 20 Október 2020, 13:28 • 2 min
ZEMEPÁN a TERRA – po akciách NAKA sú zadržaní štyria

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasiahla v prípade údajnej korupcie na Slovenskom pozemkovom fonde.

slovakia

left justify in out

Pri akcii s krycím názvom TERRA v Bratislave a ZEMEPÁN v Poprade zadržala štyroch ľudí. „Zadržali sme štyroch podozrivých z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Vyšetrovanie sa týka reštitučných konaní na Slovenskom pozemkovom fonde,“ uviedla polícia SR na sociálnej sieti s tým, že predmetom sú reštituované pozemky. Ide o obce Vrbov, Veľká Lomnica, Nová Lesná, Žakovce, ale aj v meste Svit. „Ich výmera je najmenej 684.500 m2,“ spresňuje NAKA.

 

 

Podozriví majú byť podľa informácií zo sociálnej siete spájaní so snahou o pôsobenie vo veci navrátenia pozemkov. „Za zabezpečenie kladného vybavenia reštitučnej náhrady mali požadovať úplatok 40% z výmery. Pozemky mali následne previesť na blízke osoby a majetkovo alebo personálne prepojené spoločnosti,“ dopĺňa polícia SR s dôvetkom, že teraz prebiehajú procesné úkony. „Zatiaľ nie je nikto obvinený,“ dodali na facebooku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies