Majstrovstiev sveta klubov sa nezúčastní tím z Nového Zélandu

NETKY.SK • 15 Január 2021, 14:4 • 2 min
Majstrovstiev sveta klubov sa nezúčastní tím z Nového Zélandu

ZÜRICH - Starý kontinent na turnaji zasúpi Bayern Mníchov.

slovakia

left justify in out

Na februárových Majstrovstvách sveta klubov sa novozélandský tím Auckland City  kvôli pandémii koronavírusu neobjaví. Výnimočne sa tak tohto prestížneho turnaja zúčastní miesto siedmych tímov iba šesť.To nahralo do karát katarského majstra Al-Duhail, ktorý tak automaticky postupuje do štvrťfinále turnaja. Žreb ostatných zápasov sa uskutoční v utorok v sídle Medzinárodnej futbalovej federáce v Zürichu. Turnaja sa zúčastnia tímy Al-Duhail SC, Al Ahly SC, FC Bayern Mníchov, Ulsan Hyundai FC a Tigres UANL.

 


Vedenie klubu sa vzdalo účasti na turnaji (1.- 11.2. 2021) určenom pre víťazom kontinentálnych klubových súťaží. Futbalisti z Nového Zélandu by sa síce nemali problém dostať na turnaj do Kataru, avšak návrat do vlasti by mali viac ako komplikovaný. Nový Zéland ako ostrovný štát totiž prijal omnoho prísnejšie pravidlá na príchod do krajiny ako majú iné vnútrozemné  štáty. Opatrenia sú zavedené s vidinou eliminácie ochorenia COVID-19. Päťmiliónový Nový Zéland podľa oficiálnych štatistík zaznamenal len 25 úmrtí spôsobených ochorením COVID-19, keďže predstavitelia ostrovného štátu včas zavreli ich hranice a dokázali sa dostatočne izolovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona