Počet obetí tornáda na Kube, ktoré zasiahlo Havanu, stúpol na šesť

NETKY.SK • 4 Február 2019, 16:13 • 2 min
Počet obetí tornáda na Kube, ktoré zasiahlo Havanu, stúpol na šesť

HAVANA - Na šesť stúpol počet obetí tornáda, ktoré minulý týždeň zasiahlo kubánske hlavné mesto Havana. Informovali o tom v pondelok tamojšie úrady po tom, ako dve zranené osoby v nemocnici v sobotu zomreli.

slovakia

left justify in out

Podľa štátnych médií o úmrtí dvoch z 13 zranených osôb informoval na schôdzke vládnych predstaviteľov minister zdravotníctva José Angel Portal Miranda.

 

 

Agentúra AP si všíma, že išlo o prvé známe tornádo štvrtej kategórie (F4), ktoré zasiahlo kubánske hlavné mesto za 500 rokov. Tornádo sprevádzané vetrom s rýchlosťou do 420 kilometrov za hodinu zničilo budovy v troch správnych oblastiach Havany.

 

Vládni predstavitelia počas víkendu informovali, že elektrinu, vodu a telefónnu službu sa v postihnutých oblastiach takmer úplne podarilo obnoviť. So snahou opraviť alebo znova postaviť viac ako 3500 poškodených domov však úrady práve začali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies