Zelenskyj: Aj včerajšok ukázal, aké nevyhnutné sú pre nás nové dodávky zbraní

NETKY.SK • 24 Júl 2022, 08:52 • 2 min
Zelenskyj: Aj včerajšok ukázal, aké nevyhnutné sú pre nás nové dodávky zbraní

KYJVEV - Delegácia amerického Kongresu sa v sobotu v Kyjeve stretla s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a prisľúbila mu pokúsiť sa zabezpečiť pokračovanie podpory Kyjeva vo vojne proti Rusku.

slovakia

left justify in out

Volodymyr Zelenský prijal v Kyjeve členov amerického Kongresu. Vyjadril sa aj k útoku na Odesu a Američanov požiadal o nové dodávky zbraní a vojenskej techniky. 


„Spojené štáty spolu so spojencami a partnermi z celého sveta stáli pri Ukrajine pri poskytovaní ekonomickej, vojenskej i humanitárnej pomoci. Budeme pokračovať v hľadaní cesty pre podporu prezidentovi Zelenskému a ukrajinskému ľudu čo najefektívnejšie, kým pokračujú vo svojom statočnom boji," uviedla delegácia USA vo vyhlásení.

Americký minister obrany Lloyd Austin ešte v stredu uviedol, že Washington pošle Ukrajine štyri ďalšie vysoko mobilné delostrelecké systémy, čím sa celkový počet poskytnutých zbraní zvýši na 16.

 

Prečítajte si aj: Putinov hlavný vývojár zbraní zomrel za záhadných okolností

 

img
 

Ukrajinský prezident k včerajšiemu  útoku na Odesu uviedol: Ide o akt očividného ruského barbarstva. Sobotňajší raketový útok na Odesu je ďalším dôvodom na to, aby sa Ukrajine dodali také zbrane, aké sú pre naše víťazstvo nevyhnutné," povedal Zelenskyj. 


Rusku zároveň vytkol, že prístav Odesy ostreľovalo len jeden deň po podpísaní dohody o umožnení vývozu ukrajinského obilia. Rusko podiel na útoku popiera, ako v sobotu po rozhovore s Moskvou oznámilo Turecko.

Zelenskyj sa tiež  domnieva, že raketovými útokmi sa Rusko politicky zdiskreditovalo. „Ak niekto vo svete predtým tvrdil, že je nevyhnutné vstúpiť do dialógu s Ruskom, dosiahnuť dohody o prímerí bez toho, aby sme naše územie oslobodili od okupantov, tak dnešné rakety možnosť takýchto tvrdení zničili," podotkol.

 

Relax: NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE Toto sú tri veci, ktoré nám Boh s istotou nikdy nedá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies