Zdenko Frťala novým trénerom českého Jablonca

NETKY.SK • 12 December 2015, 08:17 • 2 min
Zdenko Frťala novým trénerom českého Jablonca

JABLONEC NAD NISOU - Novým trénerom futbalistov českého klubu FK Jablonec sa stal Slovák Zdenko Frťala. Referuje o tom oficiálny web účastníka českej Synot ligy. V severočeskom klube pred tromi dňami ukončili spoluprácu s doterajším hlavným lodivodom Jaroslavom Šilhavým i celým realizačným tímom. Dôvodom odvolania sú neuspokojivé výsledky v jesennej časti najvyššej českej súťaže. Mužstvu po 16. kole patrí až 8. miesto s 20 bodmi, na lídra z Plzne má priepastné manko (18 bodov).

slovakia

left justify in out

"Bolo to trochu nečakané a narýchlo, ale vzhľadom na to, že som v českej najvyššej súťaži ešte netrénoval, ponuka sa nedala odmietnuť. Jablonec má za sebou bohatú históriu a verím, že ešte bohatšiu budúcnosť. Myslím si, že naše mužstvo má kvalitu. Výsledky v závere jesennej časti sú pre nás signálom, že hráči majú na viac. Všetci sa musíme snažiť objaviť v hráčoch potenciál, aby znova ukázali, prečo si obliekajú dres Jablonca," skonštatoval tesne po podpise zmluvy 45-ročný kouč.


Rodák z Nitry Zdenko Frťala sa po septembrovom ukončení pôsobenia vo fortunaligovom klube ŽP Šport Podbrezová vrátil koncom novembra do starého známeho prostredia v českom Varnsdorfe s cieľom zachrániť tento tím v druholigovej súťaži (po jeseni je Varnsdorf posledný s 11 bodmi, pozn.). Bývalý obranca Trnavy, Slovana Bratislava a Teplíc Frťala sa v trénerskej profesii uviedol ako asistent v Blšanoch, Plzni, Sparte Praha, Ružomberku a Tepliciach, ako hlavný kouč trénoval v II. českej lige Čáslav, Varnsdorf a na Slovensku spomenutú Podbrezovú.


Zdenko Frťala doviedol Varnsdorf v uplynulej sezóne 2014/2015 prvýkrát v histórii do najvyššej českej súťaže, vedenie klubu z tohto malého mestečka však napokon nepodalo prihlášku do Synot ligy pre nevyhovujúci štadión.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies