Zdanenie internetu v Maďarsku: Fidesz predložil pozmeňovací návrh!

NETKY.SK • 27 Október 2014, 18:24 • 2 min
Zdanenie internetu v Maďarsku: Fidesz predložil pozmeňovací návrh!

BUDAPEŠŤ - Vládna strana Fidesz predložila dnes maďarskému parlamentu pozmeňujúci návrh, ktorým by bola určená horná hranica mesačného zdanenia internetu na 700 forintov (2,27 eura) a v prípade právnických osôb 5000 forintov (16,32 eura), informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa pozmeňujúceho návrhu, ktorý predložil predseda parlamentnej frakcie Fideszu Antal Rogán, telekomunikačnú daň rozšírenú o prenos dát budú platiť poskytovatelia služieb, nie zákazníci. "Domnievame sa, že telekomunikačné spoločnosti dokážu vyplatiť túto daň na úkor svojich ziskov," zdôraznil.
       

Politik vládnej strany pripomenul, že o daňovom návrhu pre rok 2015, ktorého súčasťou je aj zdanenie internetu, bude parlament rozhodovať 18. novembra.
       

Daň za každý začatý gigabajt prenesených dát bude v zmysle predloženého návrhu 150 forintov (49 centov). Vláda od tohto opatrenia očakáva nárast príjmov štátu o 20 miliárd forintov (65,3 milióna eur.
     

Proti zámeru vlády premiéra Viktora Orbána zdaniť internet protestovali v nedeľu večer v Budapešti tisíce Maďarov. Podľa organizátorov ich bolo vyše 10.000. Organizátori dali vláde 48 hodín na odvolanie návrhu, v opačnom prípade avizovali, že sa zhromaždia na rovnakom mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies