Ján Mikas žiada ľudí, aby neprepadali ilúzii

NETKY.SK • 16 December 2021, 21:32 • 2 min
Ján Mikas žiada ľudí, aby neprepadali ilúzii

BRATISLAVA - Pripomína, že epidemiologická situácia je stále veľmi vážna, a to aj napriek tomu, že pozorujeme jej zlepšenie v niektorých parametroch. Stále totiž nie je jasné, ako sa bude v populácii správať variant nového koronavírusu omikron.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Neprepadajme ilúzii, že ak vláda uvoľňuje opatrenia, tak prichádzajú lepšie časy a môžeme stratiť ostražitosť, vyzýva hlavný hygienik SR Ján Mikas. "Preto sa opäť obraciame na verejnosť a ešte raz dôrazne žiadame, aby sa obyvatelia zamysleli nad každou osobnou návštevou povolenej prevádzky a hromadného podujatia. Zvažujte, či sa napríklad tovar nedá z uvedenej predajne objednať online, alebo či sa nedá zvoliť čas, keď je v prevádzkach či na povolených podujatiach menej ľudí," konštatuje Mikas vo výzve, ktorú TASR poslal Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

 

img

 

Opätovne zdôrazňuje nevyhnutnosť chrániť sa v interiéroch respirátormi. Apeluje tiež na udržiavanie dostatočných odstupov od iných ľudí a pripomína dezinfikovanie rúk. Odporúča zároveň vopred si premyslieť nákupy a kupovať radšej naraz viac vecí, než sa opakovane vracať do obchodu.

 

Prečítajte si tiež: Vláda investuje milióny do liekov proti ochoreniu COVID-19

 

Výzva smeruje nielen na verejnosť, ale aj na prevádzkovateľov. Tých žiada, aby k dodržiavaniu nastavených podmienok pristupovali zodpovedne. Dbať by mali na dôsledné dodržiavanie kapacitných obmedzení, pravidelné vetranie a dezinfekciu plôch. Dohliadať by mali tiež na riadne prekrytie horných dýchacích ciest a dodržiavanie rozstupov vo svojom zariadení či prevádzke.

 

img

 

Možno vás zaujme: Štát na seba preberá zodpovednosť za vedľajšie účinky vakcín!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies