Zber elektroodpadu je potrebné zjednodušiť

NETKY.SK • 8 Júl 2011, 10:12 • 2 min
Zber elektroodpadu je potrebné zjednodušiť

Zber elektroodpadu je potrebné zjednodušiť

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo životného prostredia pripravuje na začiatok školského roka štandardizované podmienky pre zber vybraných drobných elektrospotrebičov a mobilných telefónov v priestoroch škôl, nemocníc, obecných úradov či zoologických záhrad. Environrezort chce prostredníctvom mobilných zberných nádob v priestoroch verejných úradov a na školách zjednodušiť jeho zber a priblížiť ho tak občanom a študentom od začiatku nového školského roka.
      "Ak budú technické podmienky vyhovujúce a vo verejných priestoroch sa nevytvorí nebezpečenstvo úrazu, zjednodušíme systém zberu elektroodpadu tak, aby bol čo najbližšie k občanom. Verím, že do takéhoto zberu elektrospotrebičov sa zapojí všetkých 17 kolektívnych organizácií," povedal minister József Nagy a dodal: "Pre ľudí je predsa lepšie a komfortnejšie, keď nemusia navštíviť zberný dvor alebo čakať, kým sa v mieste ich bydliska objaví mobilný zber drobného elektroodpadu."
      Práve mobilným zberom malých domácich spotrebičov nespadajúcich do kategórie nebezpečný odpad, chce ministerstvo podporiť aj osvetovú činnosť. "Je potrebné učiť deti triediť odpad a odovzdávať nepotrebné veci na miestach na to určených výchovou už od útleho detstva," pripomenul minister.
      V súčasnej dobe majú občania možnosť zbaviť sa svojich opotrebovaných elektrospotrebičov tromi spôsobmi: odovzdaním starého elektrospotrebiča pri kúpe nového v predajni, odovzdaním elektrospotrebiča v zberných dvoroch obce alebo prostredníctvom mobilných zberov elektroodpadu.
Informácie pre TASR poskytla Beatrice Hudáková z Odboru komunikácie MŽP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies