Situácia politických strán začiatkom roka 2021. Kde pribudlo najviac nových členov?

NETKY.SK • 1 Január 2021, 17:04 • 2 min
Situácia politických strán začiatkom roka 2021. Kde pribudlo najviac nových členov?

Členská základňa hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zostáva stabilná. Vzdanie sa členstva v roku 2020 ohlásil jediný člen. Uviedol to Peter Dojčan z mediálneho tímu hnutia.

slovakia

left justify in out

SaS

Hovorca strany Sloboda a Solidarita (SaS) Ondrej Šprlák povedal, že od parlamentných volieb evidujú piatich členov, ktorí opustili stranu z rôznych dôvodov. Naopak, prijali 48 nových členov.

 

img

 

Hlas - SD 
Momentálne, podľa prieskumu najsilnejšia opozičná strana, má 75 členov, a to tých, ktorí boli na zakladajúcom sneme koncom novembra. "Okrem toho máme približne 700 prihlášok, ktorým sa budeme venovať začiatkom roka - takže očakávame, že počty členov sa budú len zvyšovať," uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

 

img

 

Progresívne Slovensko (PS)
Od posledných parlamentných volieb zaznamenalo zvýšený záujem o členstvo v hnutí. Zatiaľ čo 72 ľudí z hnutia vystúpilo, presný dvojnásobok, teda 144 nových, sa prihlásilo. "Chápeme to ako potvrdenie toho, že Slovensko potrebuje konštruktívnu, odbornú a progresívnu alternatívu k súčasným politickým stranám zastúpeným v parlamente," uviedol Ľuboš Konečný z PS.

 

img

 

V už spomenutých posledných parlamentných voľbách však PS nefigurovalo ako samostatné hnutie, ale s podporou hnutia Spolu (Miroslav Beblavý) sa voličom predstavovalo ako PS/Spolu. 

 

Maďari 
Strana maďarskej komunity (SMK) zaznamenala podľa tlačového tajomníka strany Róberta Králika "len minimálny úbytok, aj to nie z politických dôvodov". Doplnil, že počet členov k augustu 2018 bol 9 200 a k augustu 2019 ich bolo 9 035. Momentálne ich je 8 899.

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies