Zažite silu pary na úvodnom podujatí sezóny Železničného múzea SR

NETKY.SK • 12 Apríl 2024, 12:30 • 2 min
Zažite silu pary na úvodnom podujatí sezóny Železničného múzea SR

Začiatok múzejnej sezóny si pripomenieme nielen dátumom v kalendári, ale predovšetkým tradičným úvodným podujatím v Železničnom múzeu SR v starom rušňovom depe Bratislava východ – Prvým parným dňom.

slovakia

left justify in out

V sobotu 20. apríla budú vítaní v areáli múzea prvý návštevníci v tomto roku. Prvý parný deň pre širokú verejnosť pripravujú Železnice Slovenskej republiky – Železničné múzeum Slovenskej republiky v spolupráci s Klubom železničnej nostalgie Bratislava východ, Klubom priateľov histórie železničnej dopravy Bratislava a Občianskym združením VLAKY.NET.

Pre návštevníkov je pripravený nasledujúci program:

  • jazda historického parného vlaku na trati Bratislava hl. stanica – Bratislava-Nové Mesto – Bratislava Petržalka – Železničné múzeum Bratislava východ
  • jazda výletného parného vlaku na trati Železničné múzeum Bratislava východ – Senec a späť
  • jazdy historického motorového vlaku na trati Železničné múzeum Bratislava východ – Bratislava hl. stanica a späť
  • stála múzejná expozícia železničných zariadení
  • vozenie návštevníkov na stanovišti parného rušňa 310.433 (od 10:00 do 17:00 hod. s prestávkami na nevyhnutnú údržbu rušňa)
  • vozenie návštevníkov na drezinách (od 10:00 do 17:00 hod.)
  • prehliadka múzea so sprievodcom vo vybraných časoch
  • prezentácia modelového koľajiska Občianskeho združenia Vláčikovo vo Veľkej vodárni
  • prezentácia modelového koľajiska Klubu železničných modelárov Bratislava v poštovom vozni Fa 5-085

Múzeum bude počas Prvého parného dňa otvorené v čase od 10:00 do 17:00 hod.

Prvým lákadlom Prvého parného dňa bude jazda historického parného vlaku s drevenými vozňami 3. triedy na trati Bratislava hl. stanica – Bratislava-Nové Mesto – Bratislava-Petržalka – Železničné múzeum Bratislava východ, ktorý bude ťahať historický parný rušeň 555.3008 Mazutka. Ďalším lákadlom bude aj jazda parného výletného vlaku zostaveného z vozňov 3. triedy ťahaného parným rušňom 555.3008 Mazutka na trati Železničné múzeum Bratislava východ – Odbočka Vinohrady – Odbočka Močiar – Senec – Bratislava-Vajnory – Železničné múzeum Bratislava východ.

Počas dňa bude medzi areálom múzea a bratislavskou hlavnou stanicou premávať historický motorový vlak ťahaný motorovým vozňom M 286.0018 Túlavá.„Osobne sa teším na prehliadky múzea so sprievodcom a reakcie ľudí. To je tá časť programu, kedy môžeme ukázať návštevníkom, čo sme stihli zmeniť a vylepšiť od konca minulej sezóny. Návštevníci tak budú mať možnosť dozvedieť sa nové informácie zo železničnej histórie,“ vyjadril sa riaditeľ Železničného múzea SR Michal Tunega.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Železnice Slovenskej republiky, Foto: Bratislavský večerník
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies