Dnešná doba si vyžaduje ekologické správanie. Objavili sme ekologické víno

NETKY.SK • 23 Február 2021, 14:0 • 2 min
Dnešná doba si vyžaduje ekologické správanie. Objavili sme ekologické víno

Počuli ste už niekedy o tom, že aj víno môže byť ekologické?

slovakia

left justify in out

Dnešná doba si priam vyžaduje ekologické správanie. Vačšina z nás sa zrejme nikdy nezamýšľala nad tým, ako môže byť víno ekologické. Na slovenskom trhu sa prednedávnom také víno objavilo.

 

Ako vznikol nápad s ekologickými plechovkami?

 

 

 

img

 

 

Nápad sa zrodil v hlave jedného všestranného IT-technika, na ostrove Tahiti, ktorého inšpirovalo kalifornské plechovkové víno. Volá sa  Rastislav Galek, a na Tahiti robil rekonštrukcie tradičných polynézskych domov.

 

img

 

Pri rekonštrukcii domu, pre bývalú miestnu političku, našiel majiteľ firmy v izbe jej vnuka pod posteľou niekoľko kartónov rôznych druhov plechovkových vín z Kalifornie. „Vínko sme degustovali pri neskutočných západoch slnka, pozorujúc veľryby a žraloka, ktorého kŕmil sused od vedľa,“ nostalgicky spomína majiteľ firmy.


Vtedy sa mu v hlave zrodil nápad.  „Vtedy som si povedal, že plechovka s vínom je skvelý koncept aj pre Slovensko. Človek si ju ľahko zoberie na turistiku, kempovanie, na festival, párty, či k bazénu. V biznise má tiež svoje uplatnenie. V hoteloch je to ideálny formát, ktorý sa v minibare rýchlo vychladí a jednorazovo spotrebuje. Na diskotéke netreba pohár a je bez črepov,“ vysvetlil Rastislav Galek.

 

Galek sa rozhodol chopiť šance. Z malej plechovky urobil  skvelé komunikačné médium pre širokú škálu podnikov. Na plechovku sa dá umiestniť i stieracie pole. Na Novom Zélande a v Austrálii je vraj tento formát bežnou súčasťou bottle shopov.

 

„Nechcel som ísť cestou lacného frizzante, ktoré sa objavilo v niektorých potravinových reťazcoch, ale chcel som priniesť niečo, na čo budeme hrdí a bude to najmä chutiť,“ konštatuje zakladateľ firmy.

 

Vznikla malá plechovka s chutným vínomGalek do plechoviek vybral Cabernet Sauvignon Rosé,  „víno pre každú príležitosť" 

 

img

 

Kde možno plechovkové víno nájsť?

 

Momentálne môžeme víno mWine  nájsť na e-shope www.mwine.sk. Víno je možné doručiť do zásielkovne, čo šetrí čas aj peniaze.

 

„Začiatkom leta 2020 bolo vínko na pultoch reťazca Yeme, niekoľkých bufetov a podnikov. Väčšina retailu žiaľ vzhľadom plným skladom zapríčinených prvou vlnou Corona krízy a skepse okolo plechovky, ako aj jej ceny, neboľa spolupráci zatiaľ otvorená, no plechovky sa tešili priazni u viacerých nadnárodných spoločností, kde boli zaradené a použité, ako produkty kafetérie, ale aj darčeky s vlastným dizajnom a potlačou. Druhá vlna na dlho zatvorila väčšinu odbytových kanálov a tak sa me pre zákazníkov prepracovali aspoň náš eshop a vďaka Zásielkovni stlačili aj poštovné,“ vysvetlil aktuálnu situáciu zakladateľ firmy Rastislav Galek.


     

Víno v plechovke otvára cestu výhod pre nás i pre našu planétu

 

Moderná plechovka firmy mWine prináša veľa výhod, vrátane tej, že je ekologická a rozloží sa 5-10x rýchlejšie ako plast. Za každú plechovku vracia firma prírode 2% z jej zisku prostredníctvom relevantných nadácií.

 

S plechovkou nenarobíte žiadne črepy, a tak si nájde priestor i v bazéne, či na diskotéke. Má schopnosť sa veľmi rýchlo vychladiť, a taktiež eliminuje vplyv svetla a vzduchu na kvalitu vína.
  
Plechovky majú ideálnu veľkosť s objemom 0.25 l, takže sa s vami dostanú takmer všade. Sú ľahké, ideálne na výlet do lesa, hôr, kempovanie, alebo na festival. Ďalším bonusom pre oslavu či firemnú akciu je fakt, že pri objednávke od 240ks, si  môžete vybrať vlastnú potlač.

 

„Ochutnáš a iné nevypiješ,“ opisuje web mWine, a my s tým plne súhlasíme!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona