Na východe Slovenska hrozia prívalové povodne

NETKY.SK • 27 Jún 2023, 16:45 • 2 min
Na východe Slovenska hrozia prívalové povodne

BRATISLAVA - V okresoch Košice-okolie a Košice hrozí prívalová povodeň. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 2. stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na spadnuté a očakávané zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," priblížili meteorológovia.

 

Dodali, že intenzívny dážď môže vyvolať prechodný výrazný vzostup vodných hladín a rozvodnenie najmä na malých tokov. Búrky s krúpami môžu v utorok potrápiť najmä východ Slovenska. Prvý stupeň výstrah vydal SHMÚ do 18.00 h pre celý Košický a Prešovský kraj a pre niektoré okresy Banskobystrického kraja. Pre okres Košice-okolie platí výstraha druhého stupňa pred búrkami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies