Zavárame broskyne a varíme lekvár.

NETKY.SK • 12 August 2011, 10:56 • 2 min
Zavárame broskyne a varíme lekvár.

Zavárame broskyne a varíme lekvár. Gurmán Broskyňový kompót.

slovakia

left justify in out

img

img

Broskyňový kompót.

Najskôr si uvaríme nálev. Do 1 litra vody pridáme 400 g kryštálového cukru, necháme rozpustiť a vychladnúť. Broskyne dôkladne umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky, uložíme do pohárov a zalejeme nálevom. Poháre uzatvoríme, sterilizujeme 15 minút na 85 °C. Broskyne môže zavárať celé, polené, v šupke, aj bez šupky.

 

Broskyňový lekvár.

Na 1 kg očistených broskýň potrebujeme 600 g kryštálového cukru. Broskyne ošúpeme, ak nejde šupka dolu, ponoríme ich do vriacej vody, pokrájame na malé kúsky, pridáme cukor a dáme variť do väčšieho hrnca. Keď sú rozvarené, rozmixujeme ich ponorným mixérom. Potom si po častiach naberáme lekvár do malej panvice a miešame, kým sa nevyparí voda. Nalievame do pohárov, uzatvoríme, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies