Zatkli podozrivého v prípade série útokov na svetoznámy chrám Mahábódhi

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 08:43 • 2 min
Zatkli podozrivého v prípade série útokov na svetoznámy chrám Mahábódhi

NAÍ DILLÍ - Indické úrady zatkli podozrivú osobu v prípade série útokov na svetoznámy budhistický chrám Mahábódhi, ku ktorým došlo v nedeľu. Informovala dnes o tom tlačová agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia tiež zverejnili záznamy výbuchov z bezpečnostných kamier a uviedli, že analyzujú zábery zo 48 hodín pred ôsmimi explóziami v chráme Mahábódhi v chrámovom komplexe Bódhgaja. Pri útokoch utrpeli zranenia najmenej piati ľudia vrátane dvoch tibetských mníchov.

 

Nemenovaný policajný zdroj potvrdil, že zatkli podozrivého a vypočúvali ho, pričom možno zverejnia jeho portrét. K prvému výbuchu došlo v nedeľu ráno o 5.30 h miestneho času, v priebehu 30 minút nasledovalo sedem ďalších explózií.

Štyri explózie nastali priamo v chráme, štyri mimo neho. Polícia našla a zneškodnila ďalšie dve bomby. Indický minister vnútra Anil Gósvámí povedal, že išlo o teroristický útok a prípad vyšetruje národná protiteroristická vyšetrovacia agentúra.

Indický prezident Pranáb Mukherdží a premiér Manmóham Singh útoky odsúdili. Mukherdží uviedol, že bombové útoky v chrámovom komplexe Bódhgaja na východe Indie boli "nezmyselným aktom násilia proti nevinným pútnikom a mníchom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies